Citiraj:
Autor Gabre
isto mozes reci za osobe koje gustaju provozat ferkana, a nikad nisu odvezli krug na stazi, ili nemaju pojma o kutu ventila v osmaka ili nisu podesili optiku da bolje grize u zavoj... ali i dalje taj ferkan bolje zvuci, ide, i pruza gusta nego neki renault megane...
pa sto bi trebali svi biti "studijski inzenjeri" prije nego kupimo zvucnike i pojacalo ili profesionalni vozaci utrka
ili se ovdje pokusava nesto dokazati da jednako svira oprema za 10k kuna i onza za 100k kuna... :lol: nebitno u kakvom prostoru...
|
Ne ne, baš suprotno. Skroz okej je bavit se tim za svoj užitak. Dapače, super hobi. Pokušavam dokazat da sa 50k kuna dobiješ bolji zvuk ako potrošiš 25 na opremu i 25 na tretiranje sobe nego ako potrošiš 50 na opremu i 0 na tretman sobe.
I uvjeren sam da bi se svi audiofili složili kad bi im se demonstriralo navedeno ali če do tog zaključka jako sporo doč slijepim slušanjem. Treba imat i neko teoretsko znanje za ove stvari.
Ja imam dosta više iskustva s slušanjem studijskih monitora u sređenim sobama i uspoređivanjem s nesređenim sobama, miksanjem u sređenim i nesređenim sobama pa znam kolika je razlika i neke su mi stvari nejasne.
Imam dosta iskustva i s razglasnim sustavima jer radim live, tu je problematika drugačijeg oblika ali se priča zvučnik/soba ne mijenja previše.
U Splitu sam, nemam velikog iskustva sa slušanjem jako skupih hi-fi sustava. Ako mi netko želi demonstrirat nešto što misli da ne razumijem, dolazim i plačam pivo.
Doma slušam i miksam na yamaha HS7 monitorima, sa focusrite 2i4 karticom tj Dac-om. Sad namjeravam uložit u skuplje monitore kao dynaudio BM5A.