Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 13.12.2017., 19:56   #9044
thubanx6
Premium
Moj komp

thubanx6's Avatar

Datum registracije: Aug 2011
Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
isto mozes reci za osobe koje gustaju provozat ferkana, a nikad nisu odvezli krug na stazi, ili nemaju pojma o kutu ventila v osmaka ili nisu podesili optiku da bolje grize u zavoj... ali i dalje taj ferkan bolje zvuci, ide, i pruza gusta nego neki renault megane...

pa sto bi trebali svi biti "studijski inzenjeri" prije nego kupimo zvucnike i pojacalo ili profesionalni vozaci utrka

ili se ovdje pokusava nesto dokazati da jednako svira oprema za 10k kuna i onza za 100k kuna... :lol: nebitno u kakvom prostoru...
Ne ne, baš suprotno. Skroz okej je bavit se tim za svoj užitak. Dapače, super hobi. Pokušavam dokazat da sa 50k kuna dobiješ bolji zvuk ako potrošiš 25 na opremu i 25 na tretiranje sobe nego ako potrošiš 50 na opremu i 0 na tretman sobe.

I uvjeren sam da bi se svi audiofili složili kad bi im se demonstriralo navedeno ali če do tog zaključka jako sporo doč slijepim slušanjem. Treba imat i neko teoretsko znanje za ove stvari.

Ja imam dosta više iskustva s slušanjem studijskih monitora u sređenim sobama i uspoređivanjem s nesređenim sobama, miksanjem u sređenim i nesređenim sobama pa znam kolika je razlika i neke su mi stvari nejasne.

Imam dosta iskustva i s razglasnim sustavima jer radim live, tu je problematika drugačijeg oblika ali se priča zvučnik/soba ne mijenja previše.

U Splitu sam, nemam velikog iskustva sa slušanjem jako skupih hi-fi sustava. Ako mi netko želi demonstrirat nešto što misli da ne razumijem, dolazim i plačam pivo.

Doma slušam i miksam na yamaha HS7 monitorima, sa focusrite 2i4 karticom tj Dac-om. Sad namjeravam uložit u skuplje monitore kao dynaudio BM5A.
thubanx6 je offline   Reply With Quote