View Single Post
Staro 12.12.2017., 18:54   #9976
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Inače, Sonyevi 32" TV-i izlaze iz Arcelikove tvornice...

Ne gledam više ništa kao low end, mid end i high end, jer se sve svodi na percepciju nekog branda koja se u očima kupaca stvara marketingom.

Paneli više manje dolaze od dva proizvođača (Samsung i LG). Koliko tu klasa i različitih modela ima i koje su točno vidljive razlike je ono što ne znamo.

Možda u tom Sharpu imaš identičan panel kao u dosta skupljem Samsungu, samo je Samsung uložio više vremena i truda da izvuče maksimum iz tog panela i da maksimalno sakrije sve njegove nedostatke. R&D košta...

U ostatku elektronike (tuneri, LED rasvjeta, napajanje...) sumnjam da ima puno većih razlika između brandova.

Što ti ostaje na kraju kao jedina značajna razlika između brandova? Kućište, logo i softver. U prijevodu: dizajn, marketing i UI.

Sam biraš što ti je bitno.

Barem danas možeš otići u trgovinu, tražiti daljinski, proći po menijima i podesiti si TV kako ti paše i vidjeti radi li sve sukladno potrebama koje imaš. Ako ne, ideš dalje dok ne nađeš, kakav god logo imao.

Svi LCD TV-i danas imaju DirectLED koliko ja znam (micro i local dimming nisu mogući s EdgeLED), kao i IPS panele. Tu i tamo uleti neki VA, ali to je rijetko.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote