Citiraj:
Autor bertone
Šalu na stranu, može i bez dizalice, ali pitanje je kakav mu je pod i da li može nabijati po letvi dok ne zacvika da drži (ako su mu dolje pločice, onda one vole ili puknuti ili letva klizne pa će dobiti po glavi).
|
Doli su kamene plocice debljine 2cm ispod kojih je cementni temelj.
Sve je "skookum as frig"

i nebi puklo ni da baciš čekič a kamoli od uglavljivanja daske.
Ali prostorija nije prazna tako da .....
Citiraj:
Autor MIK
Strop u pravilu tiplaš (tiple nisu skupe).
Znaci purpjenu za stiropor i rokni bar jednu tiplu da drži.
To ti je varijanta ako ti nije važno da su ploce 100% ravne, ako je bitno onda zabijaj u kutove.
|
Nije stvar u cijeni vec u tome da tiple traze i rupe.
A ja trazim riješenje koje zahtjeva minimum truda.
Mahanje busilicom ne spada u tu kategoriju ...
a iako bi mogao napravit koju rupu za koji dan , to nebi dobro završilo....
Ma mahanje samim stiropolom trazi vise truda nego šta mi se sviđa ali jebiga. Pokazem ja stiropolu ko je gazda
Citiraj:
Autor m4dm4n
A da odustaneš od stiropora, uložiš nešto sitno financija i fino zatiplaš drvene letve (ak ti se ne da igrat s profilima) , uguraš kamenu vunu i preko toga knauf. Nemjerljivo bolje i prirodnije (bar sto se tice vlage u prostoru) rjesenje od ovih grunf zahvata sa stiroporom.
|
I stiropol je previše ulaganja u nesto šta nije moje...
Citiraj:
Autor miki
Meni se čini da bi tebi bilo najbolje rješenje uzeti onaj polistiren što ga ekspandiraju helijom pa ga samo ubaciš u sobu i razrežeš najlonsku ambalažu, a on se sam rasporedi po stropu.

|
Bilo bi još bolje najbolje da to napravi netko drugi ali ...nisam ja gotovan.
Zasucem rukave kad treba.
Citiraj:
Autor miki
Da... i uzme mu "samo" 10cm visine stropa... GG.
Ja sam rekao kako napraviti... ali ne... "ne treba hobla... znam ja... može se to i rukama"
|
O čemu ti?
Zar nisam rekao da mi se se akril dljepljuje?
Ta solucija je još gora od onog ljepila.
Ljepilo se bar razdvajalo samo od sebe ...akril se odljepljuje i od plafona. :-/
Citiraj:
Autor MIK
Kolega uzme 9.25cm tj.4.25cm više nego prva varijanta ;-) Nadovezao sam se na varijantu sa kamenom vunom. ( Bolje izgubiti dodatnih 4cm nego da kapa po glavi.)
Kod varijante sa EPS-om osobno bi tiplao a tvoju metodu do sada nisam probao.
|
Što če mi kapat po glavi?
Citiraj:
Autor MIK
Edit: možda ne hvata zbog farbe (da nije uljna farba?)
@Imagine - nadam se da ti je lesonit obostrano plastificiran
|
Gore je obični jupol...
a lesonit je obicni. Zašto pitaš?
Citiraj:
Autor fanATIk
Ne ljepi na zid nego na plafon. A iz nekog razloga mrzi ga poduprijet pol sata.
|
Gore
Alister kaže da je to suho nakon par minuti?
Citiraj:
Autor miki
Radio sam i sa pjenom i sa akrilom. Pjena definitivno drži bolje ali je teže s njom raditi (sporije lovi i teže/nemoguće je poravnati stiropor). Hint: obzirom da pjena radi na principu da reagira s vlagom iz zraka, može se vodom napuniti ona šprica sa tekućinom za pranje prozora i ubrzati proces ekspandiranja/vezanja.
|
Neznam bas koliko mi je pametno štrcat vodu po 2 sloja jupola....
Citiraj:
Autor tskarda
Imagine ne može raditi fizičke poslove radi zdravlja. Bila je već rasprava o tome pa ga nemojte siliti, najbolje bi bilo da mu netko pomogne držat to pol sata 
|
Za razliku od teme o vježbanju i utezima , ovde je razumna ekipa

btw, ne treba niko ništa držat....treba mi samo pomoč nači bitku koju mogu dobit. Bušilica i tipli to nije