10.12.2017., 09:39
|
|
Registered User
Datum registracije: Dec 2016
|
Citiraj:
Autor Manuel Calavera
Ista ona glupost od ranije. Jednostavno ne vidim gdje će staviti još dvije jezgre na AM4 kad 12nm node ima 15% bolju gustoću od 16nm, što znači da je naspram 14nm možda jednoznamenkasto. To je sa službenog GloFo slajda. Ryzen ima die od mislim 199 mm2, nek sa "12nm" ili "14nm+" imaju 180 mm2, gdje će ugurati treći ccx? Treći ccx vjerojatno ne može postojati samostalno, jer zeppelin die se sastoji od 2 ccx-a, a tek za 2 ccx-a nema mjesta. Pitanje je dali može postojati i takav neparan, asimetričan sa 3 die, što bi značilo da im praktično treba 4 diea - a to je threadripper i epyc, a zna se koliko je to velik cpu i koliko ima pinova.
Također i ovih 5.1ghz mi zvuči kao prekstreman skok i za xfr boost, jer se taj novi node temelji na već postojećem, malo poboljšanje
IMO ako službeno spominju da će donijeti veće clockove mislim da je realnije umjesto 3.9-4.1ghz, max overclock postane možda 4.1-4.3ghz. Možda se zalomi 100-200mhz više kod dijamantnih primjeraka i to bi bio maximum. Ovo je neko bacio kvazi leak
|
Niko nije vjerovao da će i ovaj Ryzen biti toliko dobar da baci intel u konopce pa se opet to dogodilo.
Čak su i puno bolje upućeni bili skepticni.
Poslano sa mog E6653 koristeći Tapatalk
|
|
|