View Single Post
Staro 06.12.2017., 22:56   #52
wifi
Premium

wifi's Avatar

Datum registracije: Sep 2017
Citiraj:
Autor redscro Pregled postova
50kn ovamo, 100kn tamo i dolazimo do toga da konfiguracija koju si ti naveo košta gotovo dvostruko više od ovog što je Smartic naveo.
da, ali je to 50 ili 100kn tamo di ima smisla - di je dobitak za mali postotak ulozenog novca dvostruko veci.
razlikuj NAJJEFTINIJE od NAJOPTIMALNIJEG racunala. prije bi se odlucia kupit x racunala za koja znam da su optimalna, nego x+5 racunala koja su skovaca od dana kad su kupljena. Tu razliku u broju racunala treba namirit iz nekih drugih sredstava (zupanija, donacija, projekti), a ne posto-poto kupit najjeftinije govno na trzistu.

Citiraj:
Cilj je složiti 20ak računala za zadani iznos što se očito može, bez problema. I ne, to Smarticevo nije otpadna kanta koja je odmah za otpis, što si napisao da jedino može dobiti za taj iznos. To računalo će obavljati zadanu funkciju identično kao i to koje si ti naveo.
moze se slozit i 25, i 30... pitanje je na koje si kompromise spreman.
nesto sto ne moze obavljat funkciju 3 ili 5 godina u predvidivu buducnost je KANTA!

Citiraj:
Minesweeper i Solitaire nisu dio NPPa osnovne škole. Zanima me koje to bijesne programe ne bi mogao pokretati na takvom računalu? Office? Logo? QBASIC? Spusti se na zemlju, radi se o OŠ, zahtjevi ne mogu biti manji nego što jesu.
evo stavi veyon za nadzor racunala, pokreni 2-3 programa u paraleli i pozdravi se s normalnim radom na necemu sto ima hdd i 2gb rama.
onda radje pojedite i popijte tih 60tkn, a neka vam firme daju svoja otpisana racunala - otprilike ce jednako radit, mozda cak i bolje nego ta "nova"...

Citiraj:
Svakako bi bilo dobro uključiti nastavnike u odabir, jer preko javne nabave ćeš dobiti sigurno kakav složenac zadnjeg smeća.
kad vec imaju mogucnost biranja, odabrat nesto sto je obsolete u trenu kupovine nema smisla...

Citiraj:
Autor marek45 Pregled postova
Evo konkretno računala su iz 2009-te, gore je bio win 7 koji je dobro radio, al mi se rušio italc. (jerbo nema para za lanschool).
Stavi Veyon.
Za recovery i imaging koristim AOMEI, i to varijantu gdje PXE bootam image s jednog od racunala na sva ostala.
Sve free!

Citiraj:
Autor Forace Pregled postova
Naravno uz sysprep si napraviš answer file da ne moraš mini setup odgovarat na svakom ...
i nadam se da ne radis aktivaciju svaki put, jer upravo to svaki put bude problem pa kad mi triba aktivacija Microsoft javi da su sve ispucane.

w10 enterprise uredno radi bez aktivacije, pogotovo u okruzenju gdje ga se cesto reinstalira, reimaga. aktivacije ostavite za racunala koja su u trajnom pogonu.

ILI, za svako aktivirano racunalo radite njegov vlastiti image...
wifi je offline   Reply With Quote