Citiraj:
Autor syss
http://tooloud.co/festival-report-loud-fest-2017/
@messiah... sve to stoji, ali di je granica između bezgrešne topologije, izrade i slušateljevih očekivanja? koji su to točno modeli uređaja? jel koštaju 2k ili 200k kn? i to pogotovo u današnje doba kada hifa košta nerealno skupo.
|
TooLoudFest - ja bi recimo dao prigovor da se ogromni zvučnici stave u prostoriju veličine 10 kvadrata. Poanta velikih zvučnika je da imaju više snage. U većini izlaganih soba ne bi čuo razliku između dobrog bookshelfa i 30k eura floorstandera.
Što se hi-fi tiče, ja ga shvaćam kako i piše, high-fidelity, tj. što vjernija reprodukcija zvuka njenom izvoru (kakav god izvor bio, dobar ili loš), s minimalno harmoničkih distorzija.
Srećom danas se dobar hi-fi može postići uz pristupačnu cijenu. Druga stvar su osobne preference, poput estetike, veličine ili možda samog zvuka. U te sfere ne bi ulazio, jer 100 ljudi, 200 sisa.
Pa ja doma imam zvučnike koji sigurno ne opravdavaju tu cijenu, ali su mi jedini pasali u prostor zbog veličine, a i osobno su mi lijepi. Sigurno ima boljih zvučnika u tom cjenovnom rangu. Doduše, da sam prije 9 godina znao ono što znam sada, sigurno bi odabrao druge zvučnike i malo drukčije dizajnirao sobu

Da se razumijemo, nemam ništa protiv ljudi koji kupuju sumanuto skupe komponente, to je zakon ponude i potražnje. Imam nešto protiv kad netko misli da je skuplje automatski i bolje