Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 06.12.2017., 09:48   #8970
jean luc
Premium
Moj komp

jean luc's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor SrKi Pregled postova
Ekipa, trebao bih savjet bez previše kompliciranja.

Za par mjeseci mislim kupiti stereo zvučnike za novi stan. Radi se o dnevnoj sobi od cca. 30 m2.
Koristili bi se za slušanje muzike i gledanje filmova, ništa prezahtjevno.

Pošto sam totalni laik za ovu temu, molio bih neki prijedlog.
Budžet je cca. 3000-4000 za zvučnike. Za reveiver nemam pojma iskreno, ali bilo bi poželjno da je neki jeftiniji.

Što se tiče evenutalnih nadogradnji u budućnosti, možda bi se subwoofer stavio. Osim toga iskreno sumnjam.

Mislim sam što se zvučnika tiče ići na Audioengine A5+, a za receiver nemam pojma.

Dakle isključivo novo i dostupno kod nas me interesira. Poželjno da je crne/bijele boje.

Hvala!
30 kvadrata je dosta veliki prostor koji zahtjeva veće zvučnike kako zvuk ne bi bio tanak. Samostojeće, dakle, obzirom da je pitanje ima li većih bookshelfa pristupačne cijene.

Ovi Audioengine su po svojoj prilici (pre)mali zvučnici za taj prostor, eventualno bi na njih mogao prikopčati subwoofer, najbolje njihov pripadajući al kolko vidim to je još 350 dolara iber.

Isto tako, oni su aktivni odnosno imaju ugrađeno pojačalo pa ti za njih ne treba nikakvo pojačalo nego samo izvor zvuka.

No ne znam gdje si vidio da se kod nas prodaju?

Ako ćeš ići na klasične pasivne zvučnike i slušati glazbu u prvom redu, ne treba ti AV receiver nego stereo pojačalo, oportuno bi bilo uzeti neko sa digitalnim ulazima da riješiš relativno kvalitetno izvor zvuka.

Nisi napisao na što bi puštao glazbu?

Za preporuke osnovnih serija zvučnika pogledaj malo više odgovore kolegi koji je kupio Onkyo receiver.
jean luc je offline   Reply With Quote