da idem redom:
"crna fleka" na videu mi ništa ne znači jer kamera i dalje fizički gleda u nešto. može ona biti i ugašena, šta ljudi znaju, oni vide kameru.
naljepnica da je pod videonadzorom se odnosi na unutrašnjojst, i na objekte u vlasništvu pravnih osoba. jeste igdje gdje su turističke, panoramske, ili policijske kamere vidjeli da stoji znak "snima se"? po toj logici ja mogu tužiti grad jer me u određenom trenutku snimio kako šetam trgom (a ove naše turističke kamere snimaju i zvuk, uredno se čuje svaka riječ ljudi ispod nje).
pozivat ću se na onu da su mi susjedi glupi... pa ako negdje nastane problem, ako se ikad potegne ta tema, poradit ću na njenom rješavanju. mogu se isto tako pozvati i na moje neznanje, u stilu "štakojkuracjaznam" kad nisam pravnik. već pol godine snimam vanjski dio koji JE u mom vlasništvu, šta se ujedno i vidi kad se dođe do zidića, i do sad susjedi nisu ništa komentirali.
vezano - u rijeci po neboderima ulazi i liftovi imaju videonadzor, pa to NIGDJE ne piše. ujedno nitko nije stanare tražio suglasnost za njihovu montažu (ili JE, ali samo predstavnika, koji onda nije nikad pitao susjede... to je isto moguća varijanta). dalje u tom tonu, dosta ljudi ima video-parlafone, koji snimaju područje ispred parlafona, pa to opet nigdje ne piše... tako da sve u svemu ovo je po meni siva zona.