Citiraj:
Autor Graystone
Hvala svim dobrim ljudima na savjetima!
Evo sad stigoh iz ducana i nakon duzeg razgovora sa ekipom koja mi izgleda sasvim tehnicki i ljudski potkovana ipak odustao od Fujitsu ASYG 12LT i uzeo
Daikin FTXP35K3/RXP35K3
sa onim grijacima za vanjsku jedinicu i wifi modulom tako da mogu pratiti potrosnju koja je po njihovom ISKUSTVU izuzetno mala A++!Sto se tice grijanjima dobio sam uvjerenje da ce ta klima grijati tih 30-35 m2 bez problema!
Ugradba dolazi u ponedjeljak pa vam javim iskustva...
|
Evo nakon 12 dana iskustva grijanja sa daikinom ftxp35k3 mogu reci da sam vrlo zadovoljan za sada sa grijanjem na klimu mada nije bilo nekih vecih minusa -3 najvise.Zagrije vrlo dobro dnevni boravak od 35 m2 i hodnik koji vodi iz dnevnog ali spavacu i djeciju sobu samo blago iztemperira znaci ako je u dnevnom temp 24c u spavacoj je oko 18 s obzirom da nemam termo izolaciju mislim da je to ok.Prosjecna potrosnja u modu grijanja je od 450w pa do 1,1 kw valjda to ovisi o vanjskoj temperaturi vlazi itd..znaci za 1 dan i noc bez gasenja potrosi oko 18 do 20 kw sto iznoso potrosnju el energije od 400do 550 kn...E sad pitanje u tacnu vanjske jedinice su mi ugradili grijac od 60 w koji se termostatski pali na 5c pa mi sad nije jasno recimo danas sam gledao vanjska temperatura je bila oko 2 do 3c uz dosta vlaznosti zraka klima je radila u modu grijanja cuijeli dan i noc na 24c a na dnu tacne je bilo leda,pa mi sad nije jasno jel to normalno ili mozda ne radi termostat od grijaca ili mozda i sam grijac jer po nekoj logici ako sam vec dao serviserima da ugrade taj grijac i ako se pali vec na 5 c onda valjda bi taj led trebao biti otopljen jel sta ce onda tek biti na -10c fakat ne kuzim???
I da primjetio sam da se u modu grijanja uopce ne gasi nego stalno radi ako recimo stavim grijanje na 20 on stalno puse iako je temperatura u dnevnom narasla i na 22 ugasi se tek kad namjestim na daljinskom 18 ili 19c jel moguce da termostat ima tolka odstupanja ipak je to daikin a ne neka no name klima???4