View Single Post
Staro 02.12.2017., 23:04   #1
jp_rv
Premium

Datum registracije: May 2014
pravno pitanje - videonadzor vanjskog dijela objekta

pitanjce vezano za videonadzor, kako bin točno odgovorio na sigurne komentare "kako to nije po zakonu" od voljenih susjeda.

naime, do sada sam montirao videonadzor isključivo na mom (tj našem familijarnom) vlasništvu, i kamerom pokrio moje vlasništvo. i tu mi do sad nitko nije riječ rekao, samo 1 kamera se vidi, ali snima ono šta je na papiru "moje".

e sad , išao bin korak dalje i kamerom pokrio vanjsku terasu na kojoj su ulazi u naše apartmane. to je terasa na najgornjem katu, mi smo vlasnici cijelog tog kata, i ostali vlasnici kuće ne koriste tu terasu za prolaz.

kako zakonski stojim sa time? mi jesmo vlasnici stanova, ali terasa se nigdje ne spominje u papirima, jer spada vjerojatno pod zajedničke dijelove (kao i krov npr).

kamera bi snimala i dio iza kuće jer ne mogu dignut zid na kraju terase, nego se snima i "preko", i vjerojatno bi pokrio i dio dvorišta. kamera bi se ujedno vidjela s ceste, iako bi gledala manje-više u fasadu, a ne u samu cestu (cesta ide paralelno sa fasadom). zapravo to nije bitno jer nitko nema pristup videu, ali moglo bi se otvorit to pitanje.

šta trebam napraviti da to bude po zakonu? tj da susjedi ne kažu ili me prijave da neovlašteno snimam?
poanta kamere je, osim sa sigurnosnog aspekta, i ta da u sezoni vidimo kad nam turisti dolaze / odlaze, s obzirom da više nećemo bit na lokaciji.
i da netko ne pomisli - nema kamera u apartmanima, ne snima se ništa unutra, samo vani.
jp_rv je offline   Reply With Quote