Okani se ćorava posla jer očito nemaš pojma što radiš

Ako želiš to naučiti, digni lab, prati cbt nuggets ili pluralsight i čitaj literaturu.
A sad podrobnije
So what? Generiral budeš više problema nego koristi
Citiraj:
1.) Da na tom serveru instaliram 2 virtualna servera od kojih će jedan biti za test aplikacije koju razvijamo, a drugo za jedan drugi projekt;
|
Ne vidim problem. Koja verzija Windows-a je u pitanju? Koliko CAL-ova? Jeste li licenčno pokriveni? Kakav je server, koji proc, koliko ram, kako su diskovi iskonfigurirani? Koji ti je backup plan? imaš kakav plan u slučaju nestanka struje?
Citiraj:
2.) Ti serveri moraju biti dosegljivi s interneta putem HTTP/HTTPS i FTP/SFTP;
|
Za HTTPS ti treba SSL certifikat koji košta, ali uostalom...test aplikacije u razvoju i jedan drugi projekt da budu otvoreni na internet? Uopće ne vidim problem

Hint: neka ti na mikrotiku dignu VPN (bilo što osim PPTP) i tako možeš udaljeno testirati aplikaciju
Citiraj:
3.) Moje pitanje je: znate li kakav dobar tutorial (znam da ima hrpa na jubitou) ali od tih svih, koji se najviše isplati pogledat?
|
Znam i odmah ti mogu reći da đaba ako to misliš koristiti za produkciju. Tebi prvo treba ogromno predznanje o tome kako sve funkcionira sa sistemaške strane
Citiraj:
Jedno glupo pitanje, ovo namještanje javnih/privatnih adresa, NAT, ruleovi itd, pretpostavljam da to moram na routeru koji imam napravit? router je mikrotik -od 4Tel kompanije a username/password za pristup ruteru ne žele dati.
|
Zašto bi ti trebali dati pristup opremi? Vi od njih vjerojatno koristite VoIP telefoniju i oni gore imaju iskonfiguriran link da vama sve to radi. Ukoliko želiš nešto mijenjati, javi njima neka oni podese.
Citiraj:
Instalirao sam IIS, .NET 4.5 - pošto mi je rečeno da to samo stavim.
|
A sad to skonfaj da radi kak se spada, najjednostavnije je instalirati
Citiraj:
Ne znam da li ima ikakve veze ali sa svog laptopa mogu normalno pingat HpServer i vice versa. Također, mogu mu normalno pristup lokalno preko file explorera. Pretpostavljam pošto smo svi u WORKGROUP pa se vidimo.
|
Uopće me strah pitati koji je password policy kod vas