View Single Post
Staro 01.12.2017., 13:03   #1331
..::Matej::..
Premium

..::Matej::..'s Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor Prezime Pregled postova
Nije normalno da SINR toliko varira, ali je to vrlo cesti slucaj u signalima zagusenom prostoru, pa bi rekao da je i to "normalno"...

Do tako na momente niskog pa visokog omjera signal-šum dolazi zbog drugih modemu nebitnih signala (sa susjednih baznih stanica) koje antene primaju uz bitan signal s tvoje bazne stanice. Najbolja situacija bi bila da primas samo koristan signal sa svoje bazne stanice i tad je taj omjer najveci.

Da poboljsas taj omjer imas par mogucnosti. Otkriti koja je tvoja bazna stanica i koje ti bazne stanice ometaju signal. Tad sa boljim usmjerenjem i mogucim "skrivanjem" antena od signala koji ti smetaju postizes bolji omjer. I druga stvar je upotreba usmjerenih antena samo za frekvenciju koju koristis.
Na lokaciju na koju sam usmjeren, osim tele2, mislim da koriste i vip i t-mobile. To je jedina lokacija u krugu 5km na koju imam LOS. Vjerujem da bi onda s drugim antenama (1800mhz only) dobio bolje rezultate jer bi eliminirao ostale spektre. Ti si slagao neku yagicu kod kuće za 1800mhz?
..::Matej::.. je offline   Reply With Quote