Citiraj:
Autor Prezime
Kao sto sam ti vec pod pretpostavkom prije napisao, signal ti je odlican, pa se samo trebas igrat sa orjentacijom i razmakom antena dok ne dobijes max download...
Pri podesavanju gledaj vrijednost za SNR (dB) koji ti je sad na doljnjoj granici. Gledaj da ga dobijes bar iznad 10 dB. Sve iznad 12dB je dobro, a iznad 20dB je odlicno.
|
Jeli normalno da SNR varira od 5dB do 20dB u periodu od pola sata?
Probao sam malo vrtiti antene da bolje upucam u baznu, mijenjao razmak antena, ali nikako nisam dobio bolji SNR niti stabilniji. Stalno pleše gore dolje. Na antenama je kabel dugačak 10m, iako meni je dovoljno 3m, možda u tome problem? Ili je problem u antenama jer su za širi spektar pa onda kupe što treba i ne treba pa zbog toga dobivam lošiji signal?
Jutros u 9:15 sam imao 35/45 mbita brzinu, a npr sinoc oko 19h je bilo 3/35 mbita. Dali bi dobio bolju brzinu poboljšanjem SNR-a ako je bazna jednako jako opterećena (tipa u slučaju 19h)?
Hvala još jednom na pomoći.
btw. jutro se probudim, vidim signal na modemu -85, popnem se na tavan a antene pune kapljica vode. Stresem antene da kapljice padnu i signal se odmah popravi na -69