Pozdrav mining ekipi!
Pokusat cu srociti ovaj post sa sto manje teksta, stoga molim za malo strpljenja jer sam n00b sto se tice mininga

... Raspolazem sa cca 12000kn i ozbiljno sam zainteresiran za gpu mining. Iako se zanimam za ovu temu vec neko vrijeme i citam srodne teme/postove, prakse uopce nemam, zato zelim preporuku i savjet od nekoga tko je iskusan i ima prakse u miningu (kolega FRipper, od tebe ocekujem par recenica

, uz duzno postovanje svima ostalima naravno). Osobno bi najradije uzeo 2x Vega 56, no problem je trenutna prenapuhana cijena a i dobavljivost istih, naravno u igri su i ostale popularne grafe RX5xx, Gtx 10xx itd... Stoga, otvoren sam za sve prijedloge/savjete u vezi odabira grafi, pa i ostatka komponenti iako tu imam iskustva i znam otprilike na sto ciljati. Bitna napomena, struju necu placati, znaci potrosnja riga je totalno zanemariva stavka. Najbitnija mi je sto veca zarada, nebitno dali koristim AMD ili nVidia grafe. Isto tako me zanima sto majnati, Eth ili neki drugi alt coin? Hvala svima unaprijed