View Single Post
Staro 01.12.2017., 06:51   #15
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Stavljanje izolacije iznutra je samo pola posla i kad-tad će vam se vlaga vratiti. Izolaciju (stirodur, min. vuna,..) i ostalo što ide uz to (ljepilo, mrežica, žbuka) treba staviti izvana. To je onda pravi posao. Hint: bavim se energ. obnovom zgrada (doduše, indirektno jer sam upravitelj) pa sam nešto i naučio na tom poslu od projektanata i izvođača.

Isto tako, ako imate PVC stolariju, trebate luftati stan s vremena na vrijeme jer ona dihta puno bolje od drvene stolarije i time sprječava cirkulaciju zraka.

EDIT: ukoliko stanujete u višestambenoj zgradi, lobirajte među stanarima i upravitelja da se izvrši energetska obnova zgrade. Na terenu su rezultati odlični, kako zimi (konkretno: konstantna temp. u stanu na 1. katu, istočne orijentacije je 19C), tako i ljeti (2. kat, stan okrenut na istok, vani 38, u stanu 26C). Vremena imate dovoljno jer se slijedeći natječaj očekuje 2/2 2019 ili 1/2 2020.g. U slučaju većeg interesa, spreman sam napisati nekakav FAQ u vezi eneg. obnove.

btw, do energ. obnove privanih kuća neće doći tako brzo zbog prilično bizarnog pravila EU - energ. obnovu NE može pokrenuti fizička osoba. Bilo je govora da će to na sebe preuzeti županije, ali one su kadrovski nesposobne za to.

Zadnje izmijenjeno od: coconut. 01.12.2017. u 07:35.
coconut je offline   Reply With Quote