Citiraj:
Autor Šole
Uzeo Onkyo TX-NR676E za black friday pa bih sad trebao preporuku surround sound system-a. Ne znam sto je dobro, uglavnom za gledanje filmova, tv-a i slusanje muzike. Prostorija je 5x5m.
Ono sto sam uocio su: Harman/Kardon HKTS 9 i HKTS 65BQ, Onkyo SKS-HT588 i SKS-HT648, Jamo S426 HCS 3 + J 10 SUB "ATMOS"
Hvala na preporukama
|
Taj Onkyo ti ima 100W po channelu, znači više nego dovoljno za zvučnike koji će pokriti sobu od 25 kvadrata.
Za žicu uzmi što ćišću bakrenu žicu, gauge 16 (1.3 mm2 promjer), pod to mislim, nemoj bacat pare jer sigurno nećeš čuti razliku
Od ovih zvučnika koje si naveo, nisam nijedne čuo, ali od poznatijih proizvođača imaš i dobrih i loših zvučnika, tako da nemoj kupovat po imenu. Neke marke su smiješno precijenjene, ali to je ionako van tvog budgeta
Preporučam ti da pogledaš ovaj video prije odabira, to je Floyd Toole, voditelj Research grupe u Harmanu (sad umirovljen).
https://www.youtube.com/watch?v=zrpUDuUtxPM
Zna o čemu priča, i razbija mnoge audio mitove. Uglavnom, tražiš zvučnik sa što ravnijim on-axis i off axis frekvencijskim responseom
Za filmove ti je najbitniji sub, i centralni zvučnik jer iz njega dolaze skoro svi dijalozi.