Kupovao SE neki dan preko Njuške, korisnik ima račun godinu i nešto, primopredaja u ruke, lik izgleda normalno, mobitel kao nov, račun iz VIPa od prije par dana, popunjen jamstveni list iz Semark-a, sve brojke na kutiji, računu, jamstvenom listu i mobitelu se podudaraju, još dobio par maskica, cijena odlična za praktično nov mobitel s garancijom.
Dođem doma, skužim par sitnih piknjica po mobu i malo prašine na gumbu za utišavanje. O Sunce ti yebem... izvučem mucice iz Lightning porta i mislim si, imaš ti više od par dana. Ukucam IMEI u
http://iunlocker.net/check_imei.php i imam što vidjeti, mob star godinu i par dana, garancija istekla. Majmun je krivotvorio račun, JIR na njemu je nepostojeći.
Zovem lika, najprije mi priča priču kako je jučer kupljen, kad sam mu rekao da je krivotvorio račun, poklopio i poslao mi poruku da je mob super i da neće vratiti pare. Da mu mogu ući u trag, netko od nas dvojice bi završio sa TTO, ovako sam popušio par sto kuna razlike u vrijednosti novog i godinu dana rabljenog SE u izvrsnim stanju. Tješim se da sam mogao popušiti i više.
Uglavnom, oprez kod kupovine, uzeti vremena i sjesti negdje na sunce na kavu, provjeriti sve. IMEI posebno.