View Single Post
Staro 28.11.2017., 13:49   #3326
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Datum registracije: Jul 2012
Citiraj:
Autor Glavas_ZG Pregled postova
ovo je sigurno točno, vjerujem da postoje ''procesi'' u igrama koji služe isključivo za usporavanje performasi, grafika se u igrama u prošlih 2 godine nije mngoo poboljšala, a kartice su proporcionalno duplo jače, no i dalje na ''najvišim postavima'' štucaju i 1080ke i titani, prema nekoj logici grafika bi također trebala biti eksponencionalno bolja, no to nije slučaj ... meh
Pa imaš onaj slučaj kad je nvidia platila da crysis 2 simulira nepotrebno neku vodu (more ili rijeku) ispod betona (koju igrač naravno ne vidi) pa da ruši performanse, samo zato što su tada nvidijine grafičke imale drastično bolju teselizaciju od amd-ovih, pa da više kripla njih, iako su tako kriplali performanse i svojih gpu - što opet nije bilo loše za njih jer će mnogi otići kupiti još jaču gpu

Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
Npr. Far Cry 4, nikako iznad 70 FPS-a, ne znam zašto. Sve na ultra, sve na low, uvijek oko 70 FPS-a, koji frame više. Vjerojatno do igre, nemam pojma. Razlika između ultra i low je 5-10 FPS-a, što mi je fascinantno.
Mogu biti 2* razloga:

- igra ima fps cap (određen od developera iz nekog razloga, kao što je jedno vrijeme bio mislim za watch dogs 62 ili 67, 30 fps za mafiu 3 itd. ili prema max refresh rateu monitora kao PES recimo), ili od strane usera (npr. nekakav vsync, fps lock i npr. na amd gpu FRTC, na msi afterburneru i sl.)

- ...

- te treći razlog može biti cpu bottleneck ako ti nema velike razlike u fps-u između low i ultra, a nije zbog jednog od dva gornja razloga

Mod: * - jebaga patak Manuel, znaš da nema diskusije o pirateriji

Zadnje izmijenjeno od: Brko. 28.11.2017. u 21:20.
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote