Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 27.11.2017., 12:09   #8886
jean luc
Premium
Moj komp

jean luc's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Pa već godinama su dostupni solidni i provjereni jeftini Supra i QED kablovi, recimo negdje oko 30-tak kuna po metru, čini mi se.

Do prije nekog vremena sam koristio Vifantastisch transmisije za na zid, i za te potrebe sam kupio ovaj Oehelbach:
https://www.chipoteka.hr/artikl/1157...-1m-3002005101

Iako ih nikad zapravo nisam uspio zalijepiti za zid jer su dosta kruti zapravo, no pokazalo se da su prilično solidni kablovi u pitanju. Čak sam ih malo slušao sa Dynaudiom, doduše ispočetka dok se zvučnici nisu baš ni razradili, ali nisu bili slaba karika. Vjerujem da bi sad to bilo još bolje kad su se zvučnici razradili, no kako ionako imam AudioQuest zmijurine, ovi sad čekaju neki second-setup, a nije baš da mi se da isprobavati kablove- stavim one koji su mi najbolji i bok.

Koristio sam ih tako da sam spojio po dva para licni zajedno tj. od 4 vodiča sam napravio klasična 2 po 3 kvadrata.

P.S. na sajmu je na mene najbolji utisak ostavio naš domaći proizvod, lampaški integrirac Electron Audio sa dvije ogromne Siemens lampe spojen na velike slovenske Gallus zvučnike u maloj sobi.
Kako je bilo klasično zagušljivo u sobama nisam dugo (ni tamo) ostao, no to što sam čuo bilo je presjajno - toliko prezentno i detaljno a opet melodiozno, da mi baš nije bilo jasno.
Doduše nije bilo basa u tim skladbama (kad sam ja bio) možda i namjerno jer je soba fakat bila mala i neadekvatna.
No volio bih opet čuti taj amp u nekoj pravoj prostoriji.

Na onom prvom showu u 10-om mjesecu mi je najbolji setup bio NuPrime DACpreamp i izlaz i ATC zvučnici, a ovo mi je bilo barem jednako dobro - minus donje lage, naravno.
jean luc je offline   Reply With Quote