View Single Post
Staro 26.11.2017., 22:07   #6610
Sinda
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Sep 2017
Vecer! Prodje black friday a stize cyber monday pa rekoh da vidim sta se da iskoristiti od starog pc-a i sta bi mi preporucili kao nadogradnje. Stari pc je u modecom midi toweru c-707 lcd s napajanjem XFX TS Series 450W PSU koje sam stavio prije jedno 2-3 godine. Procesor je intel core 2 duo E6650 2x2.33GHz. Maticna je Gugabyte P35C-DS3R.Prije 2-3 godine sam stavio g.skill memoriju F3-10666CL9D-4GBRL ddr3-1333. Isto tako prije 2-3 godine sam stavio graficku NVIDIA GeForce GTX 750 Ti. Imam stari HDD Seagate od 320 GB. DVD+RW/-RW Pioneer dvr-112dbk,DVD ROM LG. Procesor i maticna su vec stari poprilicno ali rade i ustvari vecinu mojih potreba zadovoljavaju. Dok sam bio na XP-i i na WIN 7 sve je radilo odlicno. Od kad sam na WIN 10 imam problema cesto sa driverima za graficku prvenstveno,svako malo mi se pojavljuke blue screen tako da je to prilicno iritirajuce postalo s vremenom. Opcije su nazad na WIN 7 ili malo osvjeziti pc. WIN 10 mi je ok i navikao sam na nju pa mi se ne vraca nazad na 7. Naravno problem je novac pa eto me tu da zatrazim pomoc od vas sta da uradim da popravim stvar a da nije preskupo a da mi bude svrsishodno. Nisam okorjeli gamer ali tu i tamo ponekad nesto i odigram. Vazan mi je dobar ili bar solidan zvuk,da mi Kodi ne steka :-) i spajam se preko WI-FI. Imam brzinu 50 mbps. Po mom misljenju od ovog sto imam upotrebljiva je graficka i napajanje. Mozda u nekoj soluciji i memorija ako ne odem na DDR 4 . Kuciste je dobro ocuvano samo je midi i ne znam koliko je kompaktibilno s novijim maticnim plocama. Monitor je Philipsov 200WS8FB, 20" LCD WIDESCREEN, 800:1, DVI-D i njega ne bih mjenjao jer je ok a spojen mi je pc i na lcd od 82 cm. Znaci trebam neki procesor da nije preskup,maticnu,mozda memoriju i kuciste i da to bude kompaktibilno sa ovi starim sto bi ostalo. Okvirni trosak da je 2000-3000 kunica. Hard disk ne mora biti neki veliki jer imam i nekoliko eksternih diskova.Moze malo preko ako je nesto puno bolje.Eh da,treba mi bar 5-6 USB konektora minimalno a moze i koji vise.

Zadnje izmijenjeno od: Sinda. 26.11.2017. u 22:14.
Sinda je offline   Reply With Quote