View Single Post
Staro 26.11.2017., 00:12   #242
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Black friday može i biti samo u "bogatim" zemljama gdje trgovci praktički čiste zalihe "starih" proizvoda. Ono što se ne prodaje tj. slabo ide a postoji zaliha, idealno je za riješiti se svega toga, kao i onoga što ide. I fino se napravi mjesta za novu robu.

Kod nas nije tako. Niti je to filozofija trgovaca takva, niti postoje takvi lageri koje treba skenjati. Koliko ljudi u HR ima koji svake godine kupuju TV ili neko odelo ili nešto treće? I zašto bi netko si skidao gaće. Lakše je nešto što košta 5000 kn na black friday samo prekrižiti cijenu "bilo 6999 sad 4999". A to što će 2-3 lika lajat po fejsbuku kako netko mulja i cigani, ionako se će to brzo pod tepih, kao i sve u našoj državi.

Tako da, svima puna usta black friday popusta. A od black fridaya samo ime i hype "biće sniženo pa ću kupit onda". Da izvana, IT, DE, UK, AT... ovdje ne. A ako i ima, to je ili izložbeno ili zadnji artikl koji je možda bio i u povratu nekad.

Ista fora kao i "kupiću komp za božić". Radio sam u vemulju taman u to vrijeme i znam kako smo cijene pumpali od 01.11 da bi 20.12 dali popust od 20% da bi praktički došli na realnu cijenu proizvoda i istom maržom kao i 01.11. Samo eto, narod uvjeren u postotke.

Eto, just my 2 cents...

Sent from Mobara
Brko je offline   Reply With Quote