View Single Post
Staro 25.11.2017., 16:22   #2207
3alfa3
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor Danči22 Pregled postova
@jp_rv, dobit ću isti uređaj jer je još kod mene i jer sam ih to i stan i nisam nikad ni očekivala odličan wifi u udaljenim dijelovima stana, ali na kauču koji je 6m od rutera i između njih je zrak mislim da imam pravo očekivati dobar wifi signal.
Kod mene je (vec preko godinu i pol) Speedport W724V (HT optika, 100/20 paket bez TVa, ali sa telefonom), Wifi u drugoj prostoriji (5 metara udaljenosti, betonski zid izmedju) je stabilnih 72 megabita nazivno (sto je max kaj taj router moze dat) i na laptopu i na 2 moba, odnosno 50 megabita u praksi kad odvrtim speedtest. Garaza, koja je par metara dalje, ali ima dosta (armiranih) zidova izmedju routera i nje, brzina mreze je 30-40 megabita (varira).

E sad, to je obiteljska kuca, router je postavljen (WiFi) da emitira na 13. kanalu gdje nitko u susjedstvu ne emitira WiFi signal, pa je mozda zbog toga, ali generalno, jako sam zadovoljan ovih godinu i pol brzinama, kako one preko kabela, tako i WiFijem.

Pretpostavljam da ti to ne pomaze, ali daje na razmisljanje da li ti router emitira na kanalu koji je zagusen WiFi signalima ostalih routera od susjeda. U drugom stanu imam BNET (kablovski) paket, nazivno 35-50 megabita i preko zice je unutar toga (na gornjoj granici), medjutim, na wifiju su brzine rijetko preko 20megabita ponekad i 10, u istoj prostoriji, ali, tamo je puno stanova i eter je zagusen na svim kanalima.

Zadnje izmijenjeno od: 3alfa3. 25.11.2017. u 16:35.
3alfa3 je offline   Reply With Quote