View Single Post
Staro 24.11.2017., 14:24   #9904
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Dugo sam vagao ici na VA panel ili ne, al posto volim fimove i zelim da to izgleda na nesto, prevagnulo je ipak VA...

Da sam samo citao forume i komentare "kut gledanja je sranje, sweetspot je unutar 10°" i sl., vjerojatno ne bi kupio VA. Fuck it, nisam nikad niti pogledao VA tv uzivo jer sam bio lijen prosetati po selu. Isao sam na rizik i iskustva s neta.

Na kraju sam dobio tv savrseno gledljiv pod ugrubo 45°, meni to uopce nije lose. Dapace, izgleda kao moj stari IPS tv. Sve boje su malo svjetlije, crne su sivije, ali daleko od groznog. Sve dok scene nisu pretezno crne nemas osjecaj da ti je slika iskrivljena - samo je svjetlija. Da se razumijemo, TN monitori su govno kada ih gledas pod kutem. VA je majka za njega.

Jedini problem kod VA je kad sjedis (pre)blizu, a dijagonala je (pre)velika, rubovi ekrana ulaze u podrucje loseg kuta i slika se mijenja (na crnoj to najvise skuzite).

Primjer: na udaljenosti do 2m i na 48", rubovi tva lagano poprime ljubicasti ton umjesto crne. Najmanje pomicanje glave pojacava taj efekt
Na 3+m se mozes slobodnije micati u kaucu i crna se ne shifta tako lako.