Citiraj:
Autor Dangor62
kažete da xiaomi nije za upotrebu out of the box nego da ga treba prilagoditi, odnosno staviti razne custom romove, po preferenciji korisnika
nije mi problem instalirati kojekakve romove (tutorijali se nalaze na netu ), ali ne želim gubiti vrijeme s tim pa bih volio da netko konačno objasni :
1.što je to loše na xiaomi miui , u čemu je to bolje ili lošije od npr nekog samia, lga , htca
odnosno što je to toliko važno što ću dobiti custom romom za razliku od serijskog miuia
2. nisu mi jasne razlike u modelima mi, note,itd., pa dodatci u nazivu brojevi i slova a ili x, jasne su mi cijene, tehnički podaci, ali čemu tolika količina ražličitih modela koji se tek neznatno razlikuju, (da li je to ikome na forumu jasno?)
|
Nije istina da Xiaomi nije za upotrebu out of the box već nije SVAKI Xiaomi za upotrebu out of the box. Ovisi koji ROM dobiješ na modelu koji izaberes, npr. ja sam kupio tvornički zapakiran model sa službenim Global ROM-om koji radi iz kutije bez greške, ažurira se itd. S druge strane, ženin Xiaomi je došao s kuhanim ROM-om koji je OK radio prvih mjesec-dva no onda je počeo imati mušice pa sam ga unlockao i stavio EU ROM koji do danas radi dobro.
MIUI sam po sebi nije ni loš ni dobar već drukčiji (izgledom i funkcijama) te nekome paše, nekome ne, isto kao što nekome paše Touchwiz ili ne.
Što se tiče modela, ugrubo - imaš midrange Redmi seriju te premium Mi seriju, unutar njih su Note modeli s 5.5", Pro najčešće označava verziju s više RAM-a...
Sent from my Mi Max 2 using Tapatalk