View Single Post
Staro 23.11.2017., 13:50   #6602
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Datum registracije: Jul 2012
Citiraj:
Autor SaleFFS Pregled postova
Ne znam zašto kruže stalno priče da amd nije plug and play kada je. Što se tiče direktne usporedbe neću komentirati jer nisam isprobao intela ali ću zato reći da je moja konfa bila plug and play a i vjerujem da je i kod drugih tako. Jedino što sam morao u biosu je uključiti xmp profil za ram i sve je šljakalo iz prve. Zbog sebe sam stavio na 3,6 umjesto stocka iz gušta ali inače sve radi savršeno i na stocku. A što se tiče bržeg rama,kupuješ novo pa za koju god platformu se odlučio ionako će ti svi preporučiti min. 3000mhz zbog zanemarive razlike u cijeni. Jedino što moraš za AMD je uzeti provjereni ram koji radni uredno na Ryzenu a takvih je danas dosta tako da nije loš izbor. Na kraju krajeva što god uzeo od ovog dvoje mali će se sigurno dobro naigrati, samo mi je glupo da kruže stalno priče da amd nije plug and play.
Na svakoj platformi, ako imaš brže rame, mora se uključiti xmp profil, nebitno dali je intel, amd, stare ili nove...

Isto tako ljudi imaju zabludu da brži ram samo AMD cpu-ima diže performanse, no diže i intelu klik, no to se nekako pakira kao minus ryzenima, ono kao da se mora. Frend je sa i5 4670K samo radi toga promjeni 1600mhz ddr3 rame za 2400mhz rame i kaže dosta je dobio u minimumu u igrama tipa fallout 4

Npr.

Brži ram se naravno niti za amd niti intel ne mora uzeti, ionako razlike ima samo sa high end gpu
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote