View Single Post
Staro 22.11.2017., 15:37   #4001
Necronomicon
सच्चाई यह है कि वहाँ से ब
Moj komp

Necronomicon's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor Manuel Calavera Pregled postova
Da, radi, ovaj ram (8x2gb, 3000mhz, cl16, 1.35v), ali mi ipak nije ispalo stabilno iznad te deklarirane brzine (3066mhz i 3200mhz) kada sam overclockirao cpu. Stalno je failao test, te nakon dosta isprobavanja skužio da je to, te da ga moram vratiti na 3ghz odnosno 2933mhz. Možda može i te više uz tweakanje (voltaža, latencije)

Ram sam uzeo najjeftiniji kit u datom trenutku, nije samsung niti sam proučavao što je točno (tek od nedavno i ima službenu stranicu, u vrijeme kupovine ništa)

Znači zasad je ovako:

3700mhz, stock cooler i stock pasta, voltaža u biosu 1.25v, LLC level 1 (x370 prime pro)

Tokom stressa varirala između 1.232v (to je u biti prije pokretanja stressa) pa sve do 1.297v, average je 1.270v. Tako nešto mi je mislim i stock bilo, samo sam ovo fixirao

SoC voltage dignuo sa 1.1v na 1.15v, no ne znam dali je to što utjecalo

Temperatura max - 74.8C cpu (tctl/tdie) u hwinfo, odnosno to je 74C cpu diode u aidi64, a "cpu" max je 69C

Stress test aida64 - 22min (cpu,fpu,cache,memory), koliko sam primjetio temperaturni maximumi se postignu za 4-5min, kasnije eventualno narast može za 1C, a nestabilan clock se u pravilu pokaže u prvih 15 min (i manje), tako da su male šanse da bi kasnije palo. Zasad prekidam, budem testirao i sa drugim softverima i duže (npr. realbench)

Uglavnom postigao sam 3.7ghz sa stockom bez problema, e sad dali može još gore, odnosno da tražim min. voltažu za taj clock, vidjet ćemo kasnije

Koliko je pouzdan taj HWInfo?
Meni taj isti test na 3,7GHz ne diže preko 58C u HWinfu...