Da, radi,
ovaj ram (8x2gb, 3000mhz, cl16, 1.35v), ali mi ipak nije ispalo stabilno iznad te deklarirane brzine (3066mhz i 3200mhz) kada sam overclockirao cpu. Stalno je failao test, te nakon dosta isprobavanja skužio da je to, te da ga moram vratiti na 3ghz odnosno 2933mhz. Možda može i te više uz tweakanje (voltaža, latencije)
Ram sam uzeo najjeftiniji kit u datom trenutku, nije samsung niti sam proučavao što je točno (tek od nedavno i ima službenu stranicu, u vrijeme kupovine ništa)
Znači zasad je ovako:
3700mhz, stock cooler i stock pasta, voltaža u biosu 1.25v, LLC level 1 (x370 prime pro)
Tokom stressa varirala između 1.232v (to je u biti prije pokretanja stressa) pa sve do 1.297v, average je 1.270v. Tako nešto mi je mislim i stock bilo, samo sam ovo fixirao
SoC voltage dignuo sa 1.1v na 1.15v, no ne znam dali je to što utjecalo
Temperatura max - 74.8C cpu (tctl/tdie) u hwinfo, odnosno to je 74C cpu diode u aidi64, a "cpu" max je 69C
Stress test aida64 - 22min (cpu,fpu,cache,memory), koliko sam primjetio temperaturni maximumi se postignu za 4-5min, kasnije eventualno narast može za 1C, a nestabilan clock se u pravilu pokaže u prvih 15 min (i manje), tako da su male šanse da bi kasnije palo. Zasad prekidam, budem testirao i sa drugim softverima i duže (npr. realbench)
Uglavnom postigao sam 3.7ghz sa stockom bez problema, e sad dali može još gore, odnosno da tražim min. voltažu za taj clock, vidjet ćemo kasnije