View Single Post
Staro 21.11.2017., 21:19   #3990
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Datum registracije: Jul 2012
Snimio zadnji bios - 3203 i chipset drivere, u opisu biosa piše "optimizacija za nadolazeće procesore", te u imenu imaju "raven"

Isprobao samo ram, bez problema vrti preset stock vrijednosti od 3000mhz (tj. 2933mhz), pa onda probao 3066mhz isto bez problema stressao 11 min u aidi, pa onda 3200mhz - također bez problema (cca 5-6minuta stressa i ram bench u aidi), pa reko ajmo i 3333mhz - prc (neće u win). To je to, prezadovoljan što se toga tiče. Možda može i tu brzinu uz čačkanje, ali ne da mi se sada s tim zajebavati. Inače prije updejta biosa sam probao d.o.c.p stock vrijednosti (3000 tj. 2933mhz) - nije htio bootat, pa par restartova, failed overclock i sl. Dakle osjetio sam veliki napredak biosa čak i u toj jednoj stvari koju sam probao sa out of the box biosom

Ostalo nisam stigao čačkati. Izjebao me wireless stick (maltene morao hakirati po nekim uputama da bi mi radili driveri na win10), a nije mi pomoglo ni krepavanje fhd monitora neki dan jer paralelno dvije konfe osposobljavam

Nisam još ništa oko voltaže čačkao, vidim da mi u biosu pleše automatski (do 1.29v sam mislim max vidio), u stress testu na stocku (samo 11 min aide64) max 1.13v (SVI2 TFN) za 3.4ghz, stock cooler, 64C max, ambijentalna temperatura visoka (znojim se u potkošulji)

random nabrzaka slike (znam da nije prime95 78 sati ili real bench 29h), uz ovo imam samo još mozillu na pc

Dojam općenito da je brži i responzivniji u desktopu od phenom quada, a i ssd je pružio noge zbog sata 3, boljih kontrolera i sl.

Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 21.11.2017. u 21:27.
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote