View Single Post
Staro 21.11.2017., 20:58   #1290
Nikox
Premium
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 1,062
Citiraj:
Autor Prezime Pregled postova
Ako ti je signal slabiji sa dvije antene, onda ti nesto sistemski ne stima, jer uz dobro/korektno postavljene vanjske antene signal mora biti jaci u usporedbi sa samo jednom.

Jel ti ima razlike ako spojis samo jednu antenu na 1. ulaz u usporedbi kad ju spojis samo na 2. ulaz? Ako je tako, onda se router ne prebacuje na Cat4 mod rada, pa ni ne koristi drugu antenu samo za download, nego mu ta druga samo smeta.

Ako pak router ne radi kad je spojena samo druga antena (Cat4 mod) onda je vjerojatno samo u smjestaju antena caka...

Btw, kolike su ti to "skoro trostruko veće brzine"? Kolike su u usporedbi sa E5172?
Kako si orjentirao antene na 45/135 da "se medjusobno gledaju" ili "gledaju u istu stranu"? (pod tim mislim da kad obje antene stavis jednako orjentirane horizontalno i onda ih okreces +45°/-45° ("onda se medjusobno gledaju") ili +45°/+135° ("onda gledaju u istu stranu")
Kut među antenama je 90. Sa e5172 ne mogu usporediti jer ga više nemam(Njega sam spomenuo samo zato jer na jednu antenu sam imao veći dl od 75 Mbps a to znači da i na jedan priključak ide više od 75 DL) a zte je na drugoj lokaciji kod mog brata. Trostruko veče brzine se odnose na zte kad je spojena jedna antena. Dvije antene daju 13DL,a jedna neovisno jel je lijevo ili desno spojena na router rezultat isti 35DL. Samo hoću reći da možda ima nešto u tome što pišu da vanjska i unutarnja daju mimo, a zato sam rekao da vanjske možda treba staviti paralelno jedna sa drugom(obje +45) i u sprezi sa unutarnjom daju mimo .
Nikox je offline   Reply With Quote