Citiraj:
Autor Rista
Nisam trazio odgovor tipa "opcenito se zna". I ne, navedeni Samsung nema IPS ni PLS nego cisto dobar VA panel sa nativnih 4500:1. Sve bi to ionako trebalo biti manje bitno kada se radi o punih 15" razlike iliti 69% vece povrsine, a veci TV opet uspijeva izgledati puno bolje. Samsung 65KS8002 i 60KS7002 takodjer izgledaju bolje.
Stvar sa SDom je malo kompliciranija od "manje je bolje". Velicina jest jedan od faktora, no isto tako u ovom konkretnom slucaju 49" mora SD razvuci na 3840x2160. S ozbirom da se radi o TVu i dalje nize klase, scaler i procesiranje sigurno nije na nekoj visokoj razini. Apsolutno je moguce da 49" izgleda losije od 55".
|
Vidis da ne znas ni radi cega se raspravljamo nego ti je samo bitno da mi proturjecis. Naime sve je krenulo kada je covjek pitao sta da izabere lg-49uj6307 ili lg-55lj625v. Radi se o televizorima iste serije pa ce tako i skaler i procesuiranje slike biti isto te ce SD sadrzaj na manjem TV-u izgledati bolje nego na vecem sa iste udaljenosti. I za mene je ova rasprava gotova. TOCKA!
EDIT: Vidim sad da spomenuti Samsung nije IPS odnosno Samsungova inacica PLS i priznajem gresku. Takodjer sam zaboravio navesti i da je nativna frekvencija onog Sony-ja 100/120Hz a onog Samsunga 50/60Hz i da Sony ima najbolje procesuiranje SD signala odnosno prikaz istog od svih drugih brandova. E sad je stvarno gotovo.

TOCKA!
Citiraj:
Autor tor
Očito ne razumiješ što ti govorimo, ne postaj dva posta za redom, korsti opciju multqoute - na prvi post koji želiš citirati, klikni pored qoute gumba na ovaj plusić, pa na slijedeći post klikneš qute. Osnove konverzacija na forumu, ovako kad opališ dva i više postova zareodm, izgleda kao da pričaš sam sa sobom  Ja sam ti spojio tvoje prethodne postove, tako trebaju izgledati.
|
OK, hvala.