View Single Post
Staro 21.11.2017., 20:34   #9815
Vade_Darther
Registered User

Datum registracije: Nov 2017
Citiraj:
Autor Rista Pregled postova
Nisam trazio odgovor tipa "opcenito se zna". I ne, navedeni Samsung nema IPS ni PLS nego cisto dobar VA panel sa nativnih 4500:1. Sve bi to ionako trebalo biti manje bitno kada se radi o punih 15" razlike iliti 69% vece povrsine, a veci TV opet uspijeva izgledati puno bolje. Samsung 65KS8002 i 60KS7002 takodjer izgledaju bolje.

Stvar sa SDom je malo kompliciranija od "manje je bolje". Velicina jest jedan od faktora, no isto tako u ovom konkretnom slucaju 49" mora SD razvuci na 3840x2160. S ozbirom da se radi o TVu i dalje nize klase, scaler i procesiranje sigurno nije na nekoj visokoj razini. Apsolutno je moguce da 49" izgleda losije od 55".
Vidis da ne znas ni radi cega se raspravljamo nego ti je samo bitno da mi proturjecis. Naime sve je krenulo kada je covjek pitao sta da izabere lg-49uj6307 ili lg-55lj625v. Radi se o televizorima iste serije pa ce tako i skaler i procesuiranje slike biti isto te ce SD sadrzaj na manjem TV-u izgledati bolje nego na vecem sa iste udaljenosti. I za mene je ova rasprava gotova. TOCKA!
EDIT: Vidim sad da spomenuti Samsung nije IPS odnosno Samsungova inacica PLS i priznajem gresku. Takodjer sam zaboravio navesti i da je nativna frekvencija onog Sony-ja 100/120Hz a onog Samsunga 50/60Hz i da Sony ima najbolje procesuiranje SD signala odnosno prikaz istog od svih drugih brandova. E sad je stvarno gotovo. TOCKA!
Citiraj:
Autor tor Pregled postova
Očito ne razumiješ što ti govorimo, ne postaj dva posta za redom, korsti opciju multqoute - na prvi post koji želiš citirati, klikni pored qoute gumba na ovaj plusić, pa na slijedeći post klikneš qute. Osnove konverzacija na forumu, ovako kad opališ dva i više postova zareodm, izgleda kao da pričaš sam sa sobom Ja sam ti spojio tvoje prethodne postove, tako trebaju izgledati.
OK, hvala.

Zadnje izmijenjeno od: Vade_Darther. 21.11.2017. u 20:49.
Vade_Darther je offline   Reply With Quote