Citiraj:
Autor Vade_Darther
Iako ti ovo nema veze sa mojim radom u servisu pokusat cu da ti odgovorim. Plasma ima totalno drugaciji nacin rada od LCD televizora kao i CRT i koriste fosfor i opcenito se zna da je na tim panelima bolji SD signal. Naveo si high end Sony TV i low end Samsung TV i normalno je da ce biti biti bolja slika na tom Sony-ju a razlog je sama kvaliteta izrade panela i pozadinskog osvjetljenja(jedan je VA drugi IPS). Naime kod tog Sonyja je prvo 10 bitni panel a kod tog Samsunga 8-bitni. Drugo je sto je taj Sony ima 5 puta bolji kontrast od tog Samsunga. Trece je FALD pozadinsko osvjetljenje kod Sony-ja a kod Samsunga je obicni direct led za globalnim zatamnjenjem. I opcenito u strukturi subpiksela kod tog Sony-ja vidi se da ima 8 domena a kod Samsunga 6.
|
Nisam trazio odgovor tipa "opcenito se zna". I ne, navedeni Samsung nema IPS ni PLS nego cisto dobar VA panel sa nativnih 4500:1. Sve bi to ionako trebalo biti manje bitno kada se radi o punih 15" razlike iliti 69% vece povrsine, a veci TV opet uspijeva izgledati puno bolje. Samsung 65KS8002 i 60KS7002 takodjer izgledaju bolje.
Stvar sa SDom je malo kompliciranija od "manje je bolje". Velicina jest jedan od faktora, no isto tako u ovom konkretnom slucaju 49" mora SD razvuci na 3840x2160. S ozbirom da se radi o TVu i dalje nize klase, scaler i procesiranje sigurno nije na nekoj visokoj razini. Apsolutno je moguce da 49" izgleda
losije od 55".