View Single Post
Staro 21.11.2017., 18:10   #1289
Prezime
Premium

Datum registracije: Aug 2013
Citiraj:
Autor Nikox Pregled postova
I ja sam isprobao i na zte mf286 (CAT6) router skoro trostruko veće brzine i bolji signal dobivam sa jednom vanjskom antenom(svejedno kako je stavim ili 45 ili 135) a kad stavim obje vanjske 45 135 brzina drastično pada i signal je slabiji. i sad koristi samo jednu vanjsku antenu zato mi ima smisla to što sam pročitao.
Ako ti je signal slabiji sa dvije antene, onda ti nesto sistemski ne stima, jer uz dobro/korektno postavljene vanjske antene signal mora biti jaci u usporedbi sa samo jednom.

Jel ti ima razlike ako spojis samo jednu antenu na 1. ulaz u usporedbi kad ju spojis samo na 2. ulaz? Ako je tako, onda se router ne prebacuje na Cat4 mod rada, pa ni ne koristi drugu antenu samo za download, nego mu ta druga samo smeta.

Ako pak router ne radi kad je spojena samo druga antena (Cat4 mod) onda je vjerojatno samo u smjestaju antena caka...

Btw, kolike su ti to "skoro trostruko veće brzine"? Kolike su u usporedbi sa E5172?
Kako si orjentirao antene na 45/135 da "se medjusobno gledaju" ili "gledaju u istu stranu"? (pod tim mislim da kad obje antene stavis jednako orjentirane horizontalno i onda ih okreces +45°/-45° ("onda se medjusobno gledaju") ili +45°/+135° ("onda gledaju u istu stranu")

Zadnje izmijenjeno od: Prezime. 21.11.2017. u 18:46.
Prezime je offline   Reply With Quote