Citiraj:
Autor Rista
Aha, ovo objasnjava dosta
Gledaj, po samim dijagramima koje lijepis ovdje 49" je losiji izbor za nekoga tko gleda HD filmove sa 3-3.5m. Zasto bi se itko pri kupnji TV-a kojeg vjerojatno nece mijenjati 3-5g prilagodjavao SD sadrzaju u 2017? Cak i ovi nasi sugavi programi na kojima nista nema, nece zauvijek biti SD. Ja sam svakako i za 4K ali ne na 49" gdje nema smisla, ne sa te udaljenosti.
Tocno. U prosjecnom dnevnom 55" uopce ne izgleda tako veliko i u vecinu se dobro uklopi.
|
Sta objasnjava to sto imam 43 i 40 incne televizore? Daj ba liče puca te neki ego kompleks pa si dosao ovdje da se istresas. Stariji 40 incni Samsung 40h6400 drzim u spavacoj sobi i udaljenost od njega mi je 2 metra a ako pogledas tabelu vidjet ces da se 1080p sadrzaj za 40-incni TV gleda sa udaljenosti od 1,6 do 2,3 metra. Noviji 43 incni Sony 43wd755 gledam u dnevnom boravku i udaljenost od njega mi je 2,5 metara a ako pogledas tabelu vidjet ces da se 1080p sadrzaj za 43-incni TV gleda sa udaljenosti od 1,8 do 2,6 metara a imam u dnevnom boravku i masaznu fotelju koju nekad malo priblizitim TV-u ako imam potrebu. Dakle nisam ja izmislio ove udaljenosti nego su ih izracunali ljudi koji se bave sa ovim. Jos da napomenem da se barem 80% vremena kod mene gledaju SD kanali pa su mi cak ove udaljenosti premale i trebao bih puno vise udaljiti televizore za SD program. Evo jos jednom cu postaviti tabelu pa gledaj je ako nisi skontao. I necu se vise sa tobom raspravljati, svoje komplekse vise vrijednosti furaj na nekom drugom, na meni neces.