U međuvremenu sam uspješno spojio splitter i sve radi osim što nalazim na kabelu od zgrade svega 8 digitalnih kanala ali ne npr. RTL kockicu (pitanje sam postavio u stickanoj temi o DVB-t)
Dakle, zadnji put kada sam se bakćao s TV-om a to je prije 10 godina kada je dvb-t bio tek u pelenama u RH, antenski sustav na zgradi je bio takav da smo imali zajedničku antenu čiji je signal bio udružen sa satelitskom antenom i to je bio analogni sustav ali je propuštao i digitalni signal.
Dakle kada bih tražio programe, pretragom frekvencija bih našao sve: i analogne zemaljske i digitalne zemaljske te analogne satelitske.
Evo 10 godina kasnije sam odlučio pospajati sve kabele na splitere i provjeriti da li radi te sam naišao da primam samo 8 zemaljskih DVB-t kanala na frekvenciji 474 i 490 te jedan analogni (PinkBH) pa me zanima zbog čega bi to moglo biti tako?
Glede mjerenja otpora, pomoću toga sam tražio koji je kabel od antene od zgrade jer se setup slijedeći:
antena od zgrade -> nadoštukani coax kabel ispod poda -> ormar sa svim kabelima
gdje u ormaru sa svim kabelima nije označeno koji je kabel iz koje sobe a koji je ovaj od antene pa sam ga našao upravo preko otpora
Što se tiče provjere, nemam s čime provjeriti: imam 42" LCD iz 2007 i njega bogme ne mogu nositi po stanu da bih provjerio što radi a što ne...
sve u svemu, ostaje samo pitanje zašto nalaz8im svega 8 kanala