Citiraj:
Autor syss
položaj pot-a kao određivanje snage... e pa sad sam sve pročitao 
|
Nego kako da drugacije opisem? Da stavim matematicku formulu? Nemam uredjaj za mjerenje glasnoće. Probao sam staviti na 83 db preko moba (puštajući testni ton). I onda usporedjivati zvuk ,snagu pojacala idr.
Na kraju se sve svodi da su 3 pojacala od 100w na istim mjestima davali tih 83 db. A to je bilo na nekih 10 11 h.
Dok je Rotel ra01 tu istu glasnocu postizao na 13h,ali je pritom izgubio bas i donje mid podrucje.
Zanimljivo je da je music hall a 25.2 za istu glasnocu trebao isto oko 13h,ali nije izgubio nista od zvucnog spektra. Pa ga smatram odlicnim ampom,koji je tako i ocjenjen svagdje pa i na nasem Audiofilu.
Zao mi je sto sam ga prodao,pa evo imam priliku nabaviti hall a35.2,koji je oko 60% jaci,i mislim ga svakako uzeti. Pa ce rotel ra 1070 u prodaju...vjerojatno...
A sto se tice interkonekta,tako kaze i moj lega koji ima cayina i planar 3 gramafon,napajanje,preamp. Da jako osjeti razliku izmedju interkonekata,cak i vise od promjene ampa. Pa to mogu razumjeti,takva je meni razlika izmedju silver i cooper zvucnickog kabla. Ovih dana cu uzeti malo bolji uredjaj za snimanje zvuka, pa cu probati bolje docarati razliku