Imao sam Sony XE8096 (ista kao 8005 i 8077) kući i TV je zbilja, zbilja dobar osim u potpunom mraku. Upscaling, gladak pokret bez soap opera efekta i juddera, odlične boje, android radi kako treba, sve je tu osim crne koja je u potpunom mraku pomalo siva. Ako ne znate što gledati, možda se i ne primjeti

U mojim uvjetima je to bio dealbreaker.
Dakle god nabave tih IPS panela gledati u kakvom okruženju ih gledate. U dnevnoj sobi sa dnevnim svijetlom ili upaljenim osvjetljenjem prednost VA panela u crnoj i nije tolika pa možda i nema potrebe trošiti više. Jedino je u potpunom mraku baš tolika da nije lako prijeći preko nje.
Uspoređivao sam, sa istom snimkom, samsung 6172 (mislim, samsung 61 sigurno), grundig serije 8 i Sony 7005 u dućanu. Sony je sa svojim prednostima koje sam gore napisao sve pomeo i to je utjecalo na moju odluku. Crnu u mraku sam vidio tek kući i zato sam mijenjao 8096 za 9005 i sad sam sasvim zadovoljan.
Ne zaboravite da je Triluminous tehnologija koju ima Sony zapravo isti vrag kao QLED koji Samsung ove godine toliko reklamira.