Pa rekoh da mi sva iz iste cjenovne klase zvuce jednako. Kablovi su probani na Marantzu pm 66, music hall a25.2 ,cayin 220 i rotel 1070. I na svim ampovima,na svim izvorima(cd,dac pc,ploca) je razlika bila ista. Srebro je uvijek zvucalo otvorenije,nabrijanije,detaljnije. I ne samo ovaj kabel nego je ista razlika bila i sa AE Albino posrebrenim kabelom,posrebreni kabeli su uvijek zvucali drugacije,na bilo kojem sistemu. Opet kazem,bolje ili ne ovisi o zvucnicima na koje se spaja,ali je vrijedno probe,jer je cijena prihvatljiva...
A konkretno izmedju music halla a 25.2,rotela 1070 i cayina 220 ja ne bi mogao odrediti koji svira u blind testu,toliko mi je to bilo slicno...cijenom su od 6 do 10 tk. i po meni odlicni ampovi...cayin ima najvise snage(barem po polozaju pota),ali nema daljinski,nema preamp za phono itd,pa sam radje odabrao rotel 1070,jer su mi zvukom bili ja bi rekao isti ,a trebao sam daljinski...music hall je bio samo nesto slabiji i morao si ga pojacati na 60% da bi zvucao kao cayin na 40%,ali music hall nije gubio dah ni na 80% pojacanju,za razliku od rotela ra 01,koji bi preko 11h nastavio svirati samo visoke i srednje tonove,bas je ostao negdje u daljini,jednostavno previse slab amp za moje zvucnike. Mada je perfektno radio sa jednim 93 db osjetljivim zvucnicima,sve je u grubo stvar sinergije i odnosa snage i osjetljivosti
Marantz pm66 je bio fini amp za povremene slusanje,ugodan,mekan,nenametljiv zvuk. Ali mu je falio onaj hi fi zvuk,koji su imala jaca i skuplja pojacala.