Citiraj:
Autor darkijas
Ne treba potpuni mrak, "relativni" mrak takodjer je pogodan za plasme, oled i crt. Koliko ja mogu vidjeti kod sebe, npr kada spojim crt monitor na komp i kad upalim blank screen saver u potpunom mraku ekran ne isijava nikakvu svjetlost tj potpuno se stopi sa okolinom-vrijedi za kvalitetne crt modele. Realno niti oled ne moze dalje od toga. Eventalni problem kod nekih crt-a u takvoj situaciji je gamma tj kad ga nariktas da ima apsolutnu crnu imas takodjer i black crush. Moguc je takodjer i halo efekt.
Plasma u istoj situaciji pokazuje svjetlost.
Za lcd je pravilo koliko je dobar toliko manje mu ambi svjetla treba da bi pokazao dobru crnu. Skroz losim lcd-ima ne pomaze nikakvo svejtlo.
Ovaj samsung 40mu6402 je poprilicno dobar sa crnom. Pocne posustajat tek kada je cijeli kadar u nekakvoj sjeni ili polumraku pa na dalje. Glavni nedostatak samija je vidljivi kut tj nije crna. Prikaz boja je generalno dobar ali bi vise volio da su blize dell ips monitoru u2515h kaj imam
|
Darkijas malo mi nejasna ova tvoja fotka. Ovo u prvom planu bi trebao biti Samsung TV a ovo u drugom planu Dell monitor? Sad meni nije jasno kako je moguce da je crna ovako crna na Dell monitoru koji ima IPS panel i zasto nema IPS glow-a jer je to uobicajeno kada se tamne scene gledaju iz kuta na IPS panelu? Jel to neka premium klasa monitora, o cemu se ovdje radi jer ovakvo nesto na IPS panelu ja jos nisam vidio?