View Single Post
Staro 17.11.2017., 08:50   #2225
nub
PREMIUM
Moj komp

nub's Avatar

Datum registracije: Dec 2014
Fascinantno je kolko problema dan danas ima s biosima od raznih proizvođača. Evo, jućer sam otkrio da i moj gnjidabajt zajebava s ramovima.

Do sad mi je ripjaws radio na deklariranoj brzini i latencijama (3200mhz, 16-18-18-38, 1,35v), ali dobio ctd i bsod na pubg, a prije toga sam znao dobit black screen na f1 2017. Oba problema s navedenim igrama su dobro dokumentirana po webu, al reko idem ja ipak testirat svoj OC još jednom. Ostale, vjerojatno i manje zahtjevne igre, idu bez problema. Testirao oc opet s occt-om i stabilan je ko kuća, pa reko idem izvrtit hci memtest (12 instanci po 1200mb - po nekoj preporuci s overclock.net) i op evo greške javlja

Tako da sad vozim ram na postavkama malo slabijeg ripjawsa od 3000mhz (2933mhz, 15-16-16-35, 1,35v) i prolazi test. Izgleda da još uvijek zapravo nemogu prehitit tih 2933mhz. Probao malo zategnut latencije i op op nije mogo, a bios se revertao na onaj s kojim je ploča došla (f4)

Vratio natrag f6 bios koji sam imao i dosad i ostavio s gore navedenim stock postavkama ripjawsa 3000mhz, jednostavno mi se neda gubit više vrijeme na ram. Novije biose sam probao i nisu se pokazali ništa boljim, već čak i nestabilnijim + iz nekog razloga na "auto" postavci nabiju soc voltage na 1,25, pa ću ih lagano zaobići dok ne izađe neki popeglaniji bios i AGESA 1.0.0.7 apdejt, ako to doživimo za ove decenije.

p.s. još jedan problem koji ploča ima je to da llc zapravo radi isto neovisno na kojoj je postavci, a vcore vdroopa za cca 0.05v u loadu - postavljen mi je na 1,3625v, a kad ga gazim pada na 1,307v. Al dobro, stabilan je, a llc je i onako kontroverzna stvar

Zadnje izmijenjeno od: nub. 17.11.2017. u 09:19.
nub je offline   Reply With Quote