View Single Post
Staro 15.11.2017., 18:30   #1397
locks
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2010
Citiraj:
Autor calypso Pregled postova
Ne razumijem... Svi ti kinezi koje si spomenuo se ne zovu bez veze 'kinezi'... Zna se jako dobro tko su brandovi i trendsetteri, a tko su jeftinije kopije i followeri...

To ti ko da kazes da su Vivax ili Beko ozbiljan brand samo zato jer imaju nekakvu ozbiljniju prodaju... Well, i dalje ne mogu parirati Mieleu, Boschu, Philipsu i slicnima... Jednostavno zna se tko sto kupuje i tko si sto moze priustiti...

Huawei je ozbiljan igrac na trzistu mrezne opreme (telco sektor) u rangu Siemensa i Ericssona, a unatrag par godina jako ulazu u razvoj mobitela, pogotovo premium segmenta... To ti je isto ko i Hyundai sa Genesisom...

Na kraju krajeva, mobiteli su postali neka vrsta statusnog simbola, isto kao i odijela, auti, satovi... Pa eto, ako imas Oppo ili Xiaomi, jeziga, ocito je da ne mozes priustit Samsunga, ma kolko se ti trudio opravdati da si ga kupio jer nudi bang for bucks... Ekipa koja ima love se ne bavi bang for bucks nego ili kupuju ono najbolje, ili kupuju nes bezveze sto ih podsjeca na dane kad nisu imali nista (hipsteriziraju)...
ok,tvoje mišljenje,ali...

LG,HTC i Sony ne prodaju ništa.mobilni dio je već godinama u krizi.po čemu su oni statusni simbol?samo po imenu...
Apple jedini zarađuje stvarno,a Samsung prodaje na količine,ali ima i velike troškove...
Oppo,Xiaomi i ostali kinezi kopiraju slažem se,ali vladaju u Kini i Indiji gdje živi više od 3 milijarde ljudi.dakle zarađuju....
mijenjam često mobitele i ne zanima me brand nego isključivo najbolje za uloženo.previše sam ih promijenio da bi se palio na status ili marku
locks je offline   Reply With Quote