View Single Post
Staro 15.11.2017., 08:45   #9613
burmuz
Premium
Moj komp

burmuz's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Što se tiće XE90 modela, osobno smatram da je najbolje napraviti balans između svjetline i razine crne. Prevedeno laički, da je dovoljno svijetlo u svijetlim scenama a dovoljno tamno u tamnim te da je što veća razlika oku između onih crnih crta gore, potpunog ili gotovo potpunog mraka i scena na dnevnom svjetlu: sunca itd....
E sad... ja sam to napravio prema profilima, za blue ray i ostale HD filmove koje puštam preko PC-a stavio sam cinema home profil sa brightness 20 te popaljenim local dimmingom na high te ostalim điđa miđama, pogasio sam sva dodatna procesiranja da mi bude film što bliže originalu.
Za SD signal ( čitaj HRT i ekipa ) stavio sam na standard, na low sam stavio điđe miđe kao enc. contrast, dimming i sve, ali sam popalio poboljšanja slike ( što pomaže kod našeg socijalnog sd signala )
Za nogomet pak sam stavio na sport, motion na clear, brightness na 55 i live color ( da trava i sve oko fino izgleda, jer zna biti isprano malo na VA matrici, isto poboljšanja slike jer je ili SD signal kod nas ili neki stream koji opet, bio on HD ili ne ima greške u slici...)
Za Netflix sam napravio profil cinema pro koji mi je između onog za HD filmove i standarda, povećao sam malo brightness no to je sitno, tipa na 35 za serije i sl. gledam to, otalo sve popaljeno, osim ako je neki SF prebacim na cinema home koji mi je kao pure black spika.
Vezano za HDR, TV kada je u HDR modu popali sve sam ( brightness max i to sve ) ja smanjim za sitno, malo mi bude too much ponekad.
Još jedan savjet: možete imati dobru crnu i dovoljno svjetline, ako smanjite black gama na -2 ili -1 ako je too much i black level ( meni je na 32 ).
I onda se samo profili prilagode sadržaju i na konju si
burmuz je offline   Reply With Quote