Tema: Dobra klima
View Single Post
Staro 14.11.2017., 00:20   #2194
mladen_87
Premium
Moj komp

mladen_87's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Citiraj:
Autor prileee Pregled postova
Znam da nije klima ali je generalno vezano uz grijanje. Koristi li itko od vas valliant ver/4 da ima što reći?

Mi konkretno u sobi imamo vaillant ver 200/4 (vidim da je moj "stari" model, širi 30ak centimetara od novoga) i gledamo uzeti jos jedan za dnevni gdje se do sada grijalo na klimu. Moja iskustva s grijanjem klimom su užas - suh zrak, konstantni rad da bi održavalo toplinu i zima čim je ugasiš. S druge strane sam sa valliantom u sobi pre zadovoljan. Valja napomenuti da se radi o sobama približno iste kvadrature i zatvora.

Šta me zanima je još okvirna potrošnja struje. U dnevnom je klima (inverter) daikin od 3.3kW dok je ovaj valliant 2kw. Klima radi non stop dok se ovaj u sobi pali povremeno, ovisno o podešenom stupnju termostata. Po mojoj neukoj procjeni razlika u potrošnji ne bi trebala biti drastična, ako je uopće i bude. Koliko sam u krivu?

U specifikaciji klime piše nekakav annual electricity consumption ~860 kWh/a dok za ver ništa ne pronalazim.
Samo da se nadovežem na potrošnju jer mi se čini da si ti nešto krivo shvatio ili pak ja

Inverter se inače isto pali povremeno tj. da bi postigao željnu temperaturu kad spadne na nižu.
Ja sam se prije klime grijao na grijalice od 2kW (2 komada).
Jedna u boravku a druga u spavacoj i kad se upale trose ukupno 4000W/h
Dok Inverter koji trenutno imam ima raspon od 10-800W, a prosječna potrošnja za 10mj je 200W/h što je opet 20 puta jeftinije od ovih grijalica.
Mjerio sam potrošnju grijalica i invertera istim uređajem za mjerenje potrošnje el.energije.

Ako sam nešto krivo naveo nek me netko ispravi.

Edit1:
@greystone

Preporuka ekipi u klimacentru, meni su došli kroz tjedan dana.
Ja navijam za Mitsubishi jer imam sličan model, a vjerujem da i sa drugima nećeš pogriješiti jer su malo veća klasa klima.
mladen_87 je offline   Reply With Quote