Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 13.11.2017., 19:54   #8846
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Autor vjekson Pregled postova
Da. Imam proizvodnju A E u podrumu u Osijeku...Da su AE najbolji nikada nisam napisao,sam da su najbolje sto sam ja cuo do cijene od 10 000kn. Nikada nisam rekao da je 10x veca razlika izmedju kablova,samo da je cujna i da meni bolje odgovara posrebreni inakustik kabel od 75 kn m,nego bakar od 150kn m.
A ja se dam okladiti da ovdje ima prodavača koji zastupaju strane brandove,i nikako im nije u interesu da se prodaju jeftiniji zvucnici,koji zvuce jednako ili bolje...
I ja sam napisao da je moj AE ice gladan snage,a ne AE generalno...
Od lege Peyote su radile bez problema na 50w pojacalu,zbog vece osjetljivosti zvucnika,a zvucnik je 15kg komad naspram 3 kg od ice(i naravno da znam da nema veze sa velicinom,negonsa ustrojem same kutijei osjetljivoscu driver a)Inace sam par godina sa legom radio kutije za subwofere za automobile i znam neke stvari o kutijama i ustrojima istih) . A ICE na istom ampu nije ni blizu dao sve od sebe.
Ice je i startu jeftin,ali zahtjeva malo jacu amplifikaciju(oko 100w sinusa u 8 ohm.) Omaza Ice a ne pada ispod deklariranih 8 ohm(mjerio je kod mene kolega elektronicar),sto je rjetko,jer vecina zvucnika ima padove do cak 2 3 ohm i dodatno opterecuje amp.
Amp na manje ohm generalno daje vise snage,ali mora biti kvalitetan amp,jer se vise opterecuje i vise grije na manjoj omazi .
Hall sto sam imao je radio 50w u 8 ohm i 100w u 4 ohm. A recimo rotel ima jednaku snagu na 8 i 4 ohm. Obicno kazu da je kvalitetan amp ako poduplava snagu na 4 ohm naspram 8 ohm, bez dodatnih izoblicenja. Ali je to vjerojatno do ustroja pojacala u koji se apsolutno ne kuzim...
I prestanite spominjati da sam rekao da posrebreni kabel radi 10 x bolje,jer nisam. Osjecam se kao Mel Gibson u Paybacku ,trazi 70 000,a stalno mu daju 130 000...
Ako ne znate citati,nemojte bolje nista pisati,jer postajete vrlo neozbiljni...
Ja sam iznjeo moje mišljenje, i odmah drvlje i kamenje jer sam stavio jeftini zvucnik ispred visestruko skupljeg. A garantiram da nitko od vas koji pljujete nije usporedio AE Ice sa nekim od ovih sto ih hvalite. Tek kada u slusaoni budete kao ja imali 10 pari zvucnika,i 5 ljudi proglasi AE boljim i kompletnijim,mozemo nastaviti ovaj besmisleni razgovor.
Moje tehnicko znanje je dovoljno da mogu slusati glazbu(ne moram ga uopće imati,jel),i dati svoje misljenje. Ili je misljenje rezervirano samo za inzinjere i prodavace magle . Ajd bok...

https://www.youtube.com/watch?v=TTUxWYPf-gs
evo sam probao sa mobom snimiti razliku izmedju kablova. nije ni blizu kao u zivo,ali mislim da se i cuje i preko mobitela
Citiraj:
Autor gbijelic Pregled postova
ljudi treba vjeksonu dat sansu, nek prezentira te zvucnike nekim videom za pocetak...a do tad nek ćuti
ebo ga ti, pa snimio je. oba mi zvuce cudno. i kao da je razlicita glasnoca u pitanju. a i mob je inace super za takve snimke
jos ako je iphone pa snima u mono zvuku
Gabre je offline   Reply With Quote