A sad malo o bias lightu. Kupio sam onaj Antec kit od 150kn u Linksa i koristim ga stalno. Uštekan je u USB port od TV-a i palim ga na prekidač.
Pošto sam crnim bojama već jako zadovoljan na novom Sony 55xe9005, nisam osjetio poboljšanje u tom smislu. Najveća je prednost u manjem umoru oka u tamnom prostoru. Čim sam ga upalio prvi put, kao da se digla neka napetost za koju do tada nisam znao da je tamo... Definitivno preporučam u tamnim prostorima, a osobito sa tv-ima koji imaju IPS panel (Kao moja prošla Sony 55xe8096 kojoj je to jedini stvarni nedostatak. Nažalost, nisam ga imao kad je ona bila kući, ali siguran sam da je benefit još veći).
Evo slika (autofokus sa galaxy s7):
Apropo OS-a, nemam većih zamjerki na Android na ova dva spomenuta TV-a. Zaštuca ako puno mijenjam aplikacije ili odmah po paljenju (koje instant iz standby, btw), ali se brzo smiri.
Smeta me samo jedna minorna stvar. Kad pretražujem youtube pomoću voice searcha preko daljinskog (a odlična je stvar, pogađa moj naglasak bez greške i znatno ubrzava traženje), onda izađe iz youtube aplikacije kad stisnem gumb na daljinskom, pa se vraća u nju i ponovno me logira u nju. To se moglo brže izvesti bez izlaska odnosno bez ponovnog logiranja, ubrzalo bi stvar za koju sekundu.
I youtube aplikacija kao da je ranije davala mogućnost biranja kvalitete, sad više nemam tu opciju. Kad ga kontroliram preko moba, nemam tu opciju i ne znam zašto su to tako izveli.
Oldie, probaj Kodi umjesto ugrađenog playera, sučelje mu je idealno i čita .flv, baš sam probao. Ja ću ovih dana probati konfigurirati svoj da automatski skida titlove sa opensubtitlesa, ima vodiča po netu.