Tema: Dobra klima
View Single Post
Staro 13.11.2017., 14:32   #2187
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
UJ dobro si mi naletio, tj. ja tebi

imali smo godinama ver-ove i to 250 i 150 modele, stvarno bez zamjerke, dok prošle zime usred 'ladnih dana nije krepao 150 (koji je bio na štekeru, a 250 drito iz zida), ha onda prebacio 250 na njegovo mjesto, riješio kablovinje, nosač, tiple... i reko dobro, ipak je to 2.5kw nek prek dana grije sve i bok dok ne kupim drugu, 2-3 dana kasnije krepo i 250, a kupljeni su maltene istovremeno.

došao u petrokov i reko daj neke grijače brate mili, pa prehladilo me koliko je zima i imaju tamo atlantic i naravno vaillant i reko da čujem - kaže isti drek, atlantic jeftiniji, ista gara pa sam uzeo 2 x 2kw modele i moram ti reč da su osjetno bolji i dolje kad pogledaš same grijače izgledaju puno ozbiljnije od vaillanta (a oni su ono baš fajn komadi pleha vs. one jadne žičice na el-cheapo konvektorima).

samo kao ovako subjektivna "ocjena" - imam sobu nekih 18ak kvadrata di je ta jedna 2kw ispod prozora, prozor mi je stalno na kant (pušačka soba jelte) i na oko pola snage dok je sada vani 6-8c po noći je prije spavanja gasim totalno jer mi zna biti prevruće po noći

isto tako pošto vjerovatno poznaješ rad konvektora kao jednog običnog on-off uređaja pri zadanoj temperaturi nekako mi je u kući generalno puno ujednačenija temperatura tokom dana... ne znam kak da to objasnim, ali ko da nemaš on-off uređaj (koji se realno i prilično brzo ohladi, ali ovaj osjetno duže drži od vaillanta).
syss je offline   Reply With Quote