Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 13.11.2017., 13:07   #8839
vjekson
Premium
Moj komp

vjekson's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Da. Imam proizvodnju A E u podrumu u Osijeku...Da su AE najbolji nikada nisam napisao,sam da su najbolje sto sam ja cuo do cijene od 10 000kn. Nikada nisam rekao da je 10x veca razlika izmedju kablova,samo da je cujna i da meni bolje odgovara posrebreni inakustik kabel od 75 kn m,nego bakar od 150kn m.
A ja se dam okladiti da ovdje ima prodavača koji zastupaju strane brandove,i nikako im nije u interesu da se prodaju jeftiniji zvucnici,koji zvuce jednako ili bolje...
I ja sam napisao da je moj AE ice gladan snage,a ne AE generalno...
Od lege Peyote su radile bez problema na 50w pojacalu,zbog vece osjetljivosti zvucnika,a zvucnik je 15kg komad naspram 3 kg od ice(i naravno da znam da nema veze sa velicinom,negonsa ustrojem same kutijei osjetljivoscu driver a)Inace sam par godina sa legom radio kutije za subwofere za automobile i znam neke stvari o kutijama i ustrojima istih) . A ICE na istom ampu nije ni blizu dao sve od sebe.
Ice je i startu jeftin,ali zahtjeva malo jacu amplifikaciju(oko 100w sinusa u 8 ohm.) Omaza Ice a ne pada ispod deklariranih 8 ohm(mjerio je kod mene kolega elektronicar),sto je rjetko,jer vecina zvucnika ima padove do cak 2 3 ohm i dodatno opterecuje amp.
Amp na manje ohm generalno daje vise snage,ali mora biti kvalitetan amp,jer se vise opterecuje i vise grije na manjoj omazi .
Hall sto sam imao je radio 50w u 8 ohm i 100w u 4 ohm. A recimo rotel ima jednaku snagu na 8 i 4 ohm. Obicno kazu da je kvalitetan amp ako poduplava snagu na 4 ohm naspram 8 ohm, bez dodatnih izoblicenja. Ali je to vjerojatno do ustroja pojacala u koji se apsolutno ne kuzim...
I prestanite spominjati da sam rekao da posrebreni kabel radi 10 x bolje,jer nisam. Osjecam se kao Mel Gibson u Paybacku ,trazi 70 000,a stalno mu daju 130 000...
Ako ne znate citati,nemojte bolje nista pisati,jer postajete vrlo neozbiljni...
Ja sam iznjeo moje mišljenje, i odmah drvlje i kamenje jer sam stavio jeftini zvucnik ispred visestruko skupljeg. A garantiram da nitko od vas koji pljujete nije usporedio AE Ice sa nekim od ovih sto ih hvalite. Tek kada u slusaoni budete kao ja imali 10 pari zvucnika,i 5 ljudi proglasi AE boljim i kompletnijim,mozemo nastaviti ovaj besmisleni razgovor.
Moje tehnicko znanje je dovoljno da mogu slusati glazbu(ne moram ga uopće imati,jel),i dati svoje misljenje. Ili je misljenje rezervirano samo za inzinjere i prodavace magle . Ajd bok...

https://www.youtube.com/watch?v=TTUxWYPf-gs
evo sam probao sa mobom snimiti razliku izmedju kablova. nije ni blizu kao u zivo,ali mislim da se i cuje i preko mobitela

Zadnje izmijenjeno od: vjekson. 13.11.2017. u 15:36.
vjekson je offline   Reply With Quote