12.11.2017., 19:49
|
|
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Citiraj:
Autor Vade_Darther
Uzeo sam danas na probu Sony 43wd755 i mogu ga vratiti unutar 48 sati ili platiti i evo sad ce 3 u jutro a ja isprobavam i ne mogu nikako da shvatim o kakvom losem kontrastu ti pises. Doma imam Samsung 40h6400, dakle poznata i hvaljena Samsungova h6400 serija i za ovih 6-7 sati testiranja definitivno mogu potvrditi da ovaj Sony 43wd755 ima bolji kontrast i crnu boju od Samsunga. Generalno je slika na Samsungu 40h6400 malo bolja od slike na Sonyju 43wd755 ali u prikazu crne boje bolji je 43wd755. U startu mi je bilo cudno kada sam procitao da pises da je los kontast panela u ovom Sonyju jer sam nasao da panel za 43wd755 radi tvrtka AU Optronics koji su poznati po veoma visokom kontastu njihovih VA panela ali i najmanjem kutu gledanja od VA panela drugih proizvodjaca. Ne znam je li kod tebe dosao neki TV sa losim panelom ili sam ja dobio neki nadprosjecno dobar panel ali ni to nije iskljuceno. Opcenito sam zadovoljan slikom i zvukom na ovom 43wd755 ali jos nisam siguran da li cu ga kupiti jer nisam zadovoljan reprodukcijom sa USBa i nemogucnoscu da povecam titlove pa moram jos malo razmisliti.
|
Nakon paljenja 43wd755beap mi je odmah bilo jasno da od svega nista. Prikaz boja vidljivo slabiji nego na ips dell monitoru u2515h kaj imam. Čak bi se kladio da je na monitoru bolji i kontrast. U svim rezimima slike je bilo jako uocljiv o pozadinsko osvjetljenje bez obzira na svjetlinu slike koju bi postavio. Jedino pozitivno kaj imam reci o tom televizoru je da nije bilo backlight bleedinga ni u tragovima ali to nije pomagalo puno s obzirom da je ekran neugodno svijetlio kada to nije trebalo-dakle los prikaz crne.
32w705c koji sam imao prije dvije godine je bio puno bolji po pitanju kontrasta i crne. Jel mene potrefio samo los primjerak ne bi znao.
Sada imam samsunga 40mu6402. Kontrast je puno bolji nego na tom sony-ju iako realno ne moze parirati sa crnom npr jednoj plasmi iz 2011 koju sam imao nedavno (p42g30).
Hd slika izgleda jako dobro. Odazivom panela i brzinom pokretne slike sam takodjer zadovoljan, iako se radi o 60zh telki. Prikaz boja puno bolji nego na 43wd755,ali ipak u opdnosu na neki dobar ips ili plasmu pogotovo, bojama fali malo zivota. Odlično uniformirano pozadinsko osvjetljenje bez bb i dse efekta. Vidljivi kut, steta kaj nije bolji, pogotovo kada se gleda odozgora. SD slika-bas neki dan paralelno pustio gospodare prstenova na samiju 40mu6402 i crt televizoru panasonic 36pd50. Nakon vidjenog mogao sam samo zaključiti-eh crt, ne ides ti jos u odpad starino
Zadnje izmijenjeno od: darkijas. 12.11.2017. u 20:04.
|
|
|