Tema: Automobili
View Single Post
Staro 12.11.2017., 03:24   #32684
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
Pa vozio sam i probao i lexuse, infiniti nesto malo, ak sam imao tjedan dana kod sebe LEXUS ISF sa jebenih 416ks, i koliko god to bio zabavan auto, nije mi sjeo. Tipke unutra, plastike, ko u mazdi iz 85-e.
A sad si ga usro, gle kužim da ne voliš Japanske automobile ali daj budi realan i bar malo objektivan.

Citiraj:
a ajmo sada prbrojati koliko je ovdje EU auta a koliko ostalih. JEDAN amer, i 2-3 japanca.
http://www.autofocus.ca/news-events/...hicles-in-2017
Dva amera i 6 japanaca, no to nije poanta, poanta je da je članak smijurija i odraz njihovog mentalnog sklopa.

Dakle, za početak ameri smatraju svaki EU auto luksuznjakom. Zašto, objasnit ću kasnije.

Dalje, ne možeš mi u istu rečenicu/tezu/članak strpat jebeni BMW X1 ili Audi Q3 i S klasu. To onak ne ide zajedno. BMW X1 nije luksuznjak da mu ne znam kaj radiš, opet, to je samo njihovo viđenje tih vozila.

Baš sam u petak imao lika na treningu koji je rođen kanađanin i bio na nekom putovanju krož Španjolsku i Francusku, i like me pita kak to da je tamo Mercedes normalna pojava i da to svi voze.

Jer njima je Mercedes ono, vrh luksuza i ne ide mu u glavu kak švabe imaju Mercedese za Taxi ili kak Car2Go koristi CLA i GLA klase.

Onda mu kažeš da je to tak jer oni ovdje ne dobe 75% njihove ponude.
FFS Audi A4 ima valjda 12 verzija motora u EU pomnudi, tu imaš tri verzije.

Tu dolazimo do razloga zašto ih tu smatraju luksuznjacima, ne znam kako je kod tebe ali u Vancouveru su 2 od 3 viđena mercedesa AMG verzije.
2 od 3 BMW-a su M modeli.
2 od 3 Audija su S ili čak RS modeli. Vidio sam više RS7 modela ovdje nego socijalnih A7.

Tu na cesti u jednom danu vidiš više S/RS, AMG, M modela nego u Europi u mjesec dana.
Zato ih smatraju luksuzom. Jer lik ne zna da u švabiji za cijenu C63 AMG ili E63 AMG možeš kupit tri bazna modela te klase. Kad sam spomenuo A1 ili A klasu oni nemaju pojma kaj je to.

I onda kad veliš da se po EU normalno voze folksvageni, audiji i ostalo oni ostanu paf jer misle da svaka baba vozi AMG, M, RS, ili Golf R

Slično kao kad kod nas kad čitaš novine pa pročitaš mladić BMW-om pregazio nekog. Ako je slučajno vozio Renault, onda pišu mladić automobilom naletio na pješaka.
Stvar mentalnog sklopa.
Kod nas napišeš mladić BMW-om napravio stanje i odma je lik
A) bogat
B) rejser

Jer BMW je luksuz i ''sporcki'' auto, to kaj je mladić pregazio nekog u 20 godina starom E36 316 s čelavim gumama koji vrijedi manje od nove Dacie je tak sporedno. On vozi BMW.

Jer BMW je sporcki auto, ono BMW je žario motosportom u vrijeme E30/E36.

FFS pa i Peugeot je sudjelovao u F1 i rallyu pa nitko ne smatra 206 sporckim autom.

Danas Hyundai/Kia koncern imaju svoje timove pa nitko ne smatra Kiu Rio ili Hyundai i20 sporckim autom.

Dakle samo stvar kako ekipa doživljava marku/modele.
A ameri su jebeno povodljiv narod koji puši apsoštrumpfno svaki vid marketinga.

Citiraj:
A kod SUV-ova nemaju bas nista. mislim, imaju oni suvova more, ali se to sve prodaje na kubne metre, a ne nekoj kvaliteti.
Daj se odluči imali ih more ili ih nema

Mislim mora da se jebeno šališ kad kažeš da Ameri nemaju niš u ponudi SUV-ova. Pa oni su praktički izmislili taj segment. Pogle im ponude onih jebenih dinosaura Escalade, Yukon, Suburban itd.

OK tebi se ne sviđaju i to je tvoja odluka, ali nemoj reći da nemaju niš u ponudi

Citiraj:
koreanci su ono, prodaja na kile. par godina pa s njim u presu.
Koji to novi koreanac ide u prešu nakon par godina? Pa oni su počeli ozbiljno jebat kevu i švabama i japancima. Već treću godinu za redom su pri vrhu JD Power ljestvica, dok ''sveto trojstvo'' tone.

Od švaba jedino se Porsche drži visoko a ni on nije bez grijeha -> 996 i IMS anyone? Ono kupiš auto za 100 somića koji je suicidalan.

Zašto ekipa bježi od rabljenih AMG-ova ili S/CL klasa s ABC sustavom kad su tako jebeno kvalitetni?
Zašto jedan S/SL/CL600 nakon 10 godina vrijedi doslovno 5% inicijalne vrijednosti?

Zašto je BMW-u takav problem složit VANOS koji se neće rasut ili semeringe koji neće slinit?

Daj budi objektivan i realan. Danas se auti ne prave da traju i amen. Nema više W123/124 Mercedesa, to je prošlo svršeno vrijeme.

Kupio si ono što smatraš da ti paše. I to je OK.
Al nemoj onda uletit kak je skupo održavat švabu u Sj Americi.

Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Da, taj auto je koštao 56000 kn na cestu

Ako laže vlasnik auta i ako je taj račun bio fejk kojeg vidio vlastitim očima, lažem i ja eto, stvarno lažem. I nije istina. Ali račun je bio... još ga je on skenirao i slao nekamo kao rip-offali su ga i jel moguće da to toliko dođe...

U životu nisam bio u ovlaštenom servisu na servisu momku su rekli da treba jako puno toga mjenjati. On je rekao da neka mjenjaju. I izmjenili su. Za 4800
Nitko ne veli da lažeš, ali da su ga pošteno oženili, jesu. Ne znam što moraš autu radit da na prvom redovnom servisu ideš mjenjat remenje, španere i svu silu hardverije. Oženili ga i to je to.

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB