Citiraj:
Autor Gabre
Pa vozio sam i probao i lexuse, infiniti nesto malo, ak sam imao tjedan dana kod sebe LEXUS ISF sa jebenih 416ks, i koliko god to bio zabavan auto, nije mi sjeo. Tipke unutra, plastike, ko u mazdi iz 85-e.
|
A sad si ga usro, gle kužim da ne voliš Japanske automobile ali daj budi realan i bar malo objektivan.
Citiraj:
Autor Gabre
|
Dva amera i 6 japanaca, no to nije poanta, poanta je da je članak smijurija i odraz njihovog mentalnog sklopa.
Dakle, za početak ameri smatraju svaki EU auto luksuznjakom. Zašto, objasnit ću kasnije.
Dalje, ne možeš mi u istu rečenicu/tezu/članak strpat jebeni BMW X1 ili Audi Q3 i S klasu. To onak ne ide zajedno. BMW X1 nije luksuznjak da mu ne znam kaj radiš, opet, to je samo njihovo viđenje tih vozila.
Baš sam u petak imao lika na treningu koji je rođen kanađanin i bio na nekom putovanju krož Španjolsku i Francusku, i like me pita kak to da je tamo Mercedes normalna pojava i da to svi voze.
Jer njima je Mercedes ono, vrh luksuza i ne ide mu u glavu kak švabe imaju Mercedese za Taxi ili kak Car2Go koristi CLA i GLA klase.
Onda mu kažeš da je to tak jer oni ovdje ne dobe 75% njihove ponude.
FFS Audi A4 ima valjda 12 verzija motora u EU pomnudi, tu imaš tri verzije.
Tu dolazimo do razloga zašto ih tu smatraju luksuznjacima, ne znam kako je kod tebe ali u Vancouveru su 2 od 3 viđena mercedesa AMG verzije.
2 od 3 BMW-a su M modeli.
2 od 3 Audija su S ili čak RS modeli. Vidio sam više RS7 modela ovdje nego socijalnih A7.
Tu na cesti u jednom danu vidiš više S/RS, AMG, M modela nego u Europi u mjesec dana.
Zato ih smatraju luksuzom. Jer lik ne zna da u švabiji za cijenu C63 AMG ili E63 AMG možeš kupit tri bazna modela te klase. Kad sam spomenuo A1 ili A klasu oni nemaju pojma kaj je to.
I onda kad veliš da se po EU normalno voze folksvageni, audiji i ostalo oni ostanu paf jer misle da svaka baba vozi AMG, M, RS, ili Golf R
Slično kao kad kod nas kad čitaš novine pa pročitaš mladić BMW-om pregazio nekog. Ako je slučajno vozio Renault, onda pišu mladić automobilom naletio na pješaka.
Stvar mentalnog sklopa.
Kod nas napišeš mladić BMW-om napravio stanje i odma je lik
A) bogat
B) rejser
Jer BMW je luksuz i ''sporcki'' auto, to kaj je mladić pregazio nekog u 20 godina starom E36 316 s čelavim gumama koji vrijedi manje od nove Dacie je tak sporedno. On vozi BMW.
Jer BMW je sporcki auto, ono BMW je žario motosportom u vrijeme E30/E36.
FFS pa i Peugeot je sudjelovao u F1 i rallyu pa nitko ne smatra 206 sporckim autom.
Danas Hyundai/Kia koncern imaju svoje timove pa nitko ne smatra Kiu Rio ili Hyundai i20 sporckim autom.
Dakle samo stvar kako ekipa doživljava marku/modele.
A ameri su jebeno povodljiv narod koji puši apsoštrumpfno svaki vid marketinga.
Citiraj:
Autor Gabre
A kod SUV-ova nemaju bas nista. mislim, imaju oni suvova more, ali se to sve prodaje na kubne metre, a ne nekoj kvaliteti.
|
Daj se odluči imali ih more ili ih nema
Mislim mora da se jebeno šališ kad kažeš da Ameri nemaju niš u ponudi SUV-ova. Pa oni su praktički izmislili taj segment. Pogle im ponude onih jebenih dinosaura Escalade, Yukon, Suburban itd.
OK tebi se ne sviđaju i to je tvoja odluka, ali nemoj reći da nemaju niš u ponudi
Citiraj:
Autor Gabre
koreanci su ono, prodaja na kile. par godina pa s njim u presu.
|
Koji to novi koreanac ide u prešu nakon par godina? Pa oni su počeli ozbiljno jebat kevu i švabama i japancima. Već treću godinu za redom su pri vrhu JD Power ljestvica, dok ''sveto trojstvo'' tone.
Od švaba jedino se Porsche drži visoko a ni on nije bez grijeha -> 996 i IMS anyone? Ono kupiš auto za 100 somića koji je suicidalan.
Zašto ekipa bježi od rabljenih AMG-ova ili S/CL klasa s ABC sustavom kad su tako jebeno kvalitetni?
Zašto jedan S/SL/CL600 nakon 10 godina vrijedi doslovno 5% inicijalne vrijednosti?
Zašto je BMW-u takav problem složit VANOS koji se neće rasut ili semeringe koji neće slinit?
Daj budi objektivan i realan. Danas se auti ne prave da traju i amen. Nema više W123/124 Mercedesa, to je prošlo svršeno vrijeme.
Kupio si ono što smatraš da ti paše. I to je OK.
Al nemoj onda uletit kak je skupo održavat švabu u Sj Americi.
Citiraj:
Autor Drug Brko
Da, taj auto je koštao 56000 kn na cestu
Ako laže vlasnik auta i ako je taj račun bio fejk kojeg vidio vlastitim očima, lažem i ja  eto, stvarno lažem. I nije istina. Ali račun je bio... još ga je on skenirao i slao nekamo kao rip-offali su ga i jel moguće da to toliko dođe...
U životu nisam bio u ovlaštenom servisu na servisu  momku su rekli da treba jako puno toga mjenjati. On je rekao da neka mjenjaju. I izmjenili su. Za 4800 
|
Nitko ne veli da lažeš, ali da su ga pošteno oženili, jesu. Ne znam što moraš autu radit da na prvom redovnom servisu ideš mjenjat remenje, španere i svu silu hardverije. Oženili ga i to je to.