View Single Post
Staro 09.11.2017., 12:00   #3909
wrath
Registered User

Datum registracije: Jun 2008
konfiguracija do 6000 kn

Konfa do 6000 kn iz Linksa.

Treba mi:
- SSD 250 gb
- HDD 2 tb
- kvalitetna matična ploča
- solidna grafička s kojom mogu glatko igrati nove igre (marka realno nije bitna ali sam imao loše iskustvo sa ati radeon 5850 coolerom koji je bio užasno glasan, a slabo hladio, na kraju crknuo, kad sam stavio drugi kao da sam novu grafu kupio). nativna rezolucija monitora mi je 1920x1200, tako da u toj rezoluciji igram igre.
- solidan procesor s kojim ću također moći glatko igrati nove igre (tu definitivno intel, ali malo sam ispao iz đira pa ne znam da li bolje i3 ili i5). ako je potrebno i cooler za procesor, mada ne mislim overclockat (tu sam također imao loše iskustvo sa coolerom od intel core2duo e6750 koji je također vrlo brzo postao preglasan, pa sam stavio sonic tower koji ga pasivno hladi).
-16 gb rama
- solidno kućište, malo veće, gdje ću bez problema moći eventualno dodavati hard diskove, rame, počistiti ga, i slično. sa dobrim hlađenjem.
- napajanje.

Vrlo mi je bitno da je konfa tiha, jer sam na kompu više po noći nego po danu. Da ventilatori i cooleri kad su pod opterećenjem ne zvuče kao da će upravo lansirati Apollo 11. Razmišljao sam i o vodenom hlađenju ali mislim da to neću moći ugurati u 6000 kn.
Neka cijena ne prelazi 6000 kn, zapravo draže bi mi bilo da je bliže 5000 kn, ali bitno mi je da su komponente kvalitetne.

Ponavljam, sve iz Linksa jer mi je u gradu u kojem živim, imam dobra iskustva s njima, brzi su sa servisom i sa garancijom.

I za kraj pitanje...da li igre stavljate na SSD ili HDD disk ako imate oboje? SSD veći od 250 gb mi je preskup, a danas igre zauzimaju podosta gb.
wrath je offline   Reply With Quote