Pozdrav.
Ovo pitanje postavljam nekih mjesec, dva prerano jer tek cu onda kupovat novo racunalo, ali me zanima misljenje vase koja opcija bi bila najbolja jer sam neodlucan. Racunalo bi koristio za gejming, barem u pocetku da nadoknadim neke zaostatke posto mi trenutni komp star skoro 9 god pa igranje igri izaslih u zadnje 2, 3 godine nije neka opcija.
Ugl se mucim oko toga dali da uzmem ryzen 1200 sa gtx 1060 3gb.....ryzen 1400 sa gtx 1050ti...ili konfiguracija o kojoj najvise razmisljam u zadnje vrijeme, a to je ryzen 1600 sa gtx 1050 2gb ili rx 560 4gb. Znam da su te graficke dosta slabije naspram Ti i 1060 ali koliko vidim, sve novije igre idu bez problema na njima a nije sad da je meni bitno igrat igre na high ili ultra. A neku jacu grafu bi si kupio onda za godinu, dvije s obzirom da ce mi budzet za novi komp biti nekih 4500kn(svoj stari hard bi stavio u njega)
Isto tako overclocking nebi radio, nikad nisam nit ne zelim. pa bi zato uzeo najjeftiniju a320 plocu. Uostalom, skok sa skoro 10 god starog athlona 64 x2 5200+ na bilo kojeg ryzena na stocku je vrlo vjerojatno ogroman skok